Încă o grevă de proporții în Germania. Trenurile rămân în depouri timp de 50 de ore

Încă o grevă de proporții în Germania. Trenurile rămân în depouri timp de 50 de ore

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn anulează toate trenurile pe distanțe lungi timp de două zile, a anunțat compania, după ce un sindicat al transporturilor a convocat o grevă de proporţii.

Sindicatul Căilor Ferate și Transporturilor (EVG) a cerut membrilor săi să nu lucreze de duminică, de la ora 22:00, până la miezul nopții de marți, relatează DPA.

După ce au fost anunțate planurile pentru greva de 50 de ore, Deutsche Bahn a transmis că toate trenurile inter-orașe IC și ICE de mare viteză vor rămâne în depourile lor în această perioadă.

ADVERTISING

EVG încearcă să crească presiunea asupra angajatorilor, pe fondul unei dispute prelungite privind salariile cu Deutsche Bahn și alte 50 de companii feroviare.

„Din moment ce la masa de negociere este puțină mișcare, acum intrăm din nou în grevă”, a declarat joi liderul EVG, Cosima Ingenschay.

„Facem grevă pentru un total de 50 de ore, crescând semnificativ presiunea, deoarece angajatorii nu ne lasă altă alegere”, a spus şi negociatorul Kristian Loroch.

E a treia grevă la nivel național convocată de EVG de la începutul negocierilor colective la sfârșitul lunii februarie în sectorul feroviar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În luna martie, și-a unit forțele cu sindicatul de servicii Verdi, pentru a paraliza secțiuni mari de transport public, inclusiv majoritatea aeroporturilor, pentru o zi.

A doua grevă a fost în aprilie şi a durat doar 8 ore, dar a provocat și mai multe anulări, mai ales în traficul pe distanțe lungi.

Sindicatul dorește ca personalul să câștige cu cel puțin 650 de euro (710 de dolari) mai mult pe lună.

Cu toate acestea, Deutsche Bahn urmărește o creștere mai mică, în concordanță cu un acord încheiat pentru lucrătorii din sectorul public după discuții îndelungate legate de salarizare.

ADVERTISING

Deutsche Bahn, care este deținută de guvernul federal, a propus inițial o indexare cu rata inflației, în valoare totală de 2.850 de euro. În plus, salariile ar urma să fie majorate în etape începând cu martie 2024 cu 10% pentru cei cu venituri inferioare și medii, respectiv cu 8% pentru grupurile de salarii mari.

Deutsche Bahn are 180.000 de angajați din cei 230.000 de lucrători pentru care EVG negociază în prezent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇