Înaltul reprezentant al UE a mers pe frontul din Ucraina şi avertizează Rusia

Înaltul reprezentant al UE a mers pe frontul din Ucraina şi avertizează Rusia

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, s-a deplasat, miercuri, pe linia frontului separatist din estul Ucrainei şi a avertizat că un eventual atac militar rus va atrage „consecinţe masive”.

„Conflictul de la frontiere este pe punctul de a se amplifica, iar tensiunile s-au acumulat şi generează riscuri asupra securităţii întregii Europe”, a afirmat Josep Borrell Fontelles, potrivit agenţiei Reuters.

Uniunea Europeană menţine poziţia fermă şi angajamentul puternic că „orice agresiune militară asupra Ucrainei va atrage consecinţe masive şi costuri severe”, a subliniat Josep Borrell Fontelles.

ADVERTISING

Administraţia de la Kiev a salutat mesajul de solidaritate transmis de Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Rusia a generat preocupări în Occident din cauza activităţilor militare în apropierea frontierelor Ucrainei. Administraţia de la Kiev susţine că Rusia a mobilizat zeci de mii de militari la frontierele Ucrainei şi pregăteşte un atac. De asemenea, Moscova este acuzată de intensificarea susţinerii acordate insurgenţilor separatişti proruşi din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

ADVERTISING

Administraţia de la Kiev şi insurgenţii separatişti proruşi se acuză reciproc în mod frecvent de încălcarea armistiţiului aflat în vigoare în regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk. Bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei este de aproximativ 14.000 de morţi. Rusia este acuzată că le oferă susţinere insurgenţilor separatişti proruşi, dar Administraţia de la Moscova respinge acuzaţiile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇