Biden promite să reacționeze energic dacă Rusia invadează Ucraina

Biden promite să reacționeze energic dacă Rusia invadează Ucraina

Preşedintele american Joe Biden l-a asigurat, duminică, pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un apel telefonic, că Statele Unite şi aliaţii săi „vor răspunde energic”, dacă Rusia invadează Ucraina.

„Preşedintele Biden a precizat clar că Statele Unite şi aliaţii săi vor răspunde energic dacă Rusia va invada Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Psaki a mai spus că preşedintele Biden şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile diplomatice, inclusiv pentru discuţiile programate pentru 9-10 ianuarie la Geneva între oficiali la nivel înalt din SUA şi Rusia, informează AFP.

Liderul de la Casa Albă, care înmulţeşte avertismentele către preşedintele Vladimir Putin şi pledează pentru dezescaladare, a asigurat că l-a avertizat din nou pe preşedintele rus împotriva unei tentative de invazie a Ucrainei în cadrul unei conversaţii telefonice care a avut loc joi.

„I-am spus clar preşedintelui Putin că vom adopta sancţiuni dure şi ne vom spori prezenţa în Europa, la aliaţii noştri NATO”, a spus Joe Biden vineri.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a apreciat „sprijinul neclintit” din partea Statelor Unite pe fondul tensiunilor cu Rusia, după discuţia telefonică de duminică cu omologul său american.

ADVERTISING

"Apreciem sprijinul neclintit pentru Ucraina (din partea SUA)", a scris Zelenski pe Twitter.

"Am vorbit despre acţiunile comune ale Ucrainei, SUA şi ale partenerilor pentru a menţine pacea în Europa şi a evita agravarea situaţiei", a mai scris preşedintele ucrainean.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇