În gară la Kiev, se pedalează pentru magia Crăciunului (Video)

În gară la Kiev, se pedalează pentru magia Crăciunului (Video)

În Ucraina se păstrează magia Crăciunului iluminând brazii prin diverse trucuri, forţate de penele de curent din capitală şi alte regiuni, după un nou val de atacuri cu drone al Rusiei.

De exemplu, în gara din Kiev, un mic generator legat la o bicicletă permite iluminarea bradului cu ajutorul călătorilor care pedalează, relatează Huffington Post

”Toată noaptea, drone inamice au încercat să lovească instalaţii energetice”, antrenând ”o situaţie dificilă în sistemul energetic” şi ”întreruperi de electricitate” la Kiev şi în alte zece regiuni din ţară, a anunţat operatorul naţional ucrainean Ukrenergo.

”Război? Pană de curent? Fără pom de Crăciun? Nu ghiciţi ce-am inventat?”, a scris pe Twitter directorul general al Căilor Ferate ucrainene, Aleksndr Kamîşin.

ADVERTISING

”Este un indiciu a ceea Ucraina este pregătită să facă pentru a trece iarna. Nimic nu-i va opri (pe ucraineni). Există un spirit de rezistenţă”, comentează corespondentul ABC Tom Soufi Burridge, care a pedalat şi el, potrivit unei înregistrări video postate pe Twitter.

În Piaţa Sfânta Sofia, unde tronează un brad uriaş în fiecare an, tot un generator, însă convenţional, aprinde miile de becuri economice şi continuă astfel tradiţia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rusia a ales în octombrie, în urma unor înfrângeri militare, în toamnă, să efectueze bombardamente tactice masive, cu scopul de a distruge reţelele de alimentare cu electricitate şi apă, aruncând milioane de ucraineni în beznă şi frig.

Ziua 299 de război: Rachete americane peste granița cu Rusia. Noi atacuri la Kiev, Putin s-a dus după 3 ani în Belarus

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇