Pomul de Crăciun al „invincibilității" va fi instalat la Kiev

Pomul de Crăciun al „invincibilității" va fi instalat la Kiev

Un pom de Crăciun al „invincibilității” va fi instalat în capitala ucraineană Kiev. Bradul va avea o înălțime de 12 metri și va fi „decorat cu lumini care economisesc energia”. Sistemul va fi alimentat de un generator.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Vitaly Klitschko, informează CNN.

În apropierea generatorului va fi instalat un punct de încărcare pentru ca oamenii să își poată alimenta telefoanele, iar după ce va trece Crăciunul, compania care a furnizat generatorul îl va dona forțelor armate ucrainene, potrivit postării lui Klitschko pe rețelele de socializare.

ADVERTISING

Bradul va fi amplasat în Piața Sfânta Sofia, iar decorațiunile vor fi finanțate în totalitate de afacerile locale.

Klitschko a mai spus că bradul va fi decorat la fel ca în „anii precedenți" cu 1.000 de jucării, globulețe albastre și galbene și 500 de porumbei albi donați de „Global Decor". În brad va fi și o stemă ucraineană, iar în jurul bazei vor fi amplasate steaguri ale țărilor „care ajută Kievul să facă față provocărilor și consecințelor" războiului.

Marți, Klitschko a anunțat că vor fi instalați brazi în tot orașul, spunând că „nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul!".

ADVERTISING

Pomii nu vor avea instalații luminoase, având în vedere problemele pe care le întâmpină rețeaua ucraineană din cauza bombardamentelor rusești.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇