Iluzie optică: O navă care pare că zboară uimește Internetul

Iluzie optică: O navă care pare că zboară uimește Internetul

O iluzie optică impresionează internetul, ilustrând o navă ce pare să leviteze deasupra liniei orizontului.

Fotografia publicată pe blogul MarinesThingdotCom îi aparține fotografului David Morris și a fost surprinsă de pe coasta Angliei, dinspre cătunul Gillan de lângă Falmouth, Cornwall, relatează BBC.

Fenomenul poartă numele de ”miraj superior” și, potrivit meteorologilor, iluzia apare din cauza condițiilor atmosferice speciale și este specifică mai degrabă zonei Arctice. Desigur, uneori - mai rar - poate fi întâlnită și în Marea Britanie, iarna.

ADVERTISING

”Mirajul superior apare din cauza inversiunii termice, când aerul rece este atras spre apă iar aerul cald se ridică la suprafață. Întrucât aerul rece este mai dens decât aerul cald, acesta reflectă lumina spre ochiul privitorului de pe coastă, schimbând modul în care se vede un obiect aflat la distanță”, explică meteorologul BBC David Braine.

”Mirajul superior poate genera mai multe feluri de imagini. În acest caz, nava apare multe deasupra poziției sale reale, dar uneori se poate întâmpla ca un obiect aflat sub linia orizontului să devină vizibil”, mai spune el.

#HoveringShip photographed hovering above the sea off Cornwall. This apparent hovering is actually a #superiormirage....

Posted by Meteorologist Vernon Turner on Friday, March 5, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇