Heroină ascunsă printre curmale, în Portul Constanța. Doi români au fost arestați în Ucraina (Foto & Video)

Heroină ascunsă printre curmale, în Portul Constanța. Doi români au fost arestați în Ucraina (Foto & Video)

O rețea de traficanți de droguri a adus în Portul Constanța un transport de curmale din Iran în care a ascuns 186 de kilograme de heroină. Drogurile urmau să ajungă în Ucraina.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au făcut luni trei percheziții domiciliare în județul Argeș, într-un dosar de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

O grupare infracțională formată din cetățeni români și străini a introdus în România, pe 26 mai 2022, prin Portul Constanța, o cantitate de 186 kilograme heroină. Drogurile erau ascunse în 16 tone de curmale importate din Iran, iar operațiunea de import era folosită ca paravan pentru introducerea heroinei în România, transmite DIICOT.

curmale-heroina

În cursul urmăririi penale, anchetatorii au descoperit că rețeaua urmărea să transporte drogurile în Ucraina și au continuat eforturile pentru a-i depista pe cei care aduceau drogurile în această țară. Astfel, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

pachte-heroina

În urma cooperării judiciare au fost prinși în flagrant, în Ucraina, doi cetățeni români, care au preluat și deținut transportul supravegheat. Aceștia au fost reținuți și ulterior arestați preventiv.

ADVERTISING

Anchetatorii au descoperit că inculpații au fost coordonați de un cetățean turc, aflat în România. Acesta urmează să fie adus luni la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇