Hackeri ruși au atacat ținte din Germania, după ce nemții au trimis arme Ucrainei

Hackeri ruși au atacat ținte din Germania, după ce nemții au trimis arme Ucrainei

Hackeri ruşi au încercat să perturbe o serie de sisteme informatice ale guvernului german, după ce nemții au decis să ajute Ucraina cu armament.

Atacurile au făcut inaccesibile unele site-uri importante pentru anumite intervale de timp. Printre site-urile web afectate se numără cel al Ministerului Apărării, al Bundestagului şi site-urile mai multor departamente de poliţie, inclusiv cel naţional, informează Der Spiegel.

Publicaţia germană a mai relatat că atacurile de tip Denial-of-Service (DoS) au perturbat pentru scurt timp site-ul web al Partidului Social Democrat, formaţiunea cancelarului Olaf Scholz.

Atacurile de tip DoS asupra unui server au ca obiectiv să diminueze drastic capacitatea de operare ori chiar oprirea acestuia.

Killnet, grupul de hackeri prorus, a revendicat responsabilitatea atacurilor într-un mesaj difuzat prin serviciul Telegram.

Der Spiegel, care a citat oficiali germani, a informat că atacurile s-au dorit a fi o răzbunare pentru recenta decizie a Germaniei de a trimite arme Ucrainei, în încercarea acestei ţări de a se opune invaziei ruse.

Agenţia federală germană pentru securitate cibernetică a refuzat să comenteze incidentul, dar a precizat totuşi că astfel de atacuri nu sunt prea sofisticate din punct de vedere tehnologic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇