Guvernul olandez vrea să introducă un pașaport digital pentru persoanele vaccinate antiCovid sau testate negativ

Guvernul olandez vrea să introducă un pașaport digital pentru persoanele vaccinate antiCovid sau testate negativ

Guvernul olandez intenţionează să introducă un ‘paşaport’ digital pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testate negativ la noul coronavirus.

Ministrul olandez al Sănătăţii Hugo de Jonge a declarat pentru postul de televiziune NOS că în această privinţă este dezvoltată o aplicaţie pentru smartphone care le va permite utilizatorilor să călătorească, să meargă la restaurant sau la concerte, festivaluri sau cinematografe, de exemplu, informează dpa.

Vaccinarea nu este obligatorie

El a precizat că în primul rând vor trebui să fie clarificate unele aspecte juridice.

Ministrul a menţionat că guvernul nu doreşte să facă vaccinarea obligatorie, nici măcar în mod indirect.

Totuşi, înainte de asta, trebuie să se ştie clar dacă persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 pot transmite SARS-CoV-2, a spus el.

În prezent există deja o aplicaţie care poate genera un cod QR dacă persoana în cauză a fost testată negativ; această aplicaţie ar putea fi extinsă la persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit ministrului citat.

Din punct de vedere tehnic, acest paşaport bazat pe smartphone ar putea fi disponibil în vara acestui an şi valabil în Uniunea Europeană, a adăugat demnitarul olandez.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇