Guvernul olandez vrea să interzică circulația pe timpul nopții, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Guvernul olandez vrea să interzică circulația pe timpul nopții, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Guvernul olandez vrea să introducă interdicția de circulație pe timpul nopții pentru prima dată de la Al Doilea Război Mondial încoace. Măsura completează lockdown-ul în care se află deja ţara.

Așadar, olandezii ar urma să nu mai aibă voie să iasă din case în intervalul 20:30 – 04:30, transmite Reuters.

Măsura dură este luată pentru a limita răspândirea noii mutații a SARS-CoV-2. Aceasta ar urma să intre în vigoare vineri, 22 ianuarie.

Școlile și magazinele considerate neesențiale au fost deja închise la mijlocul lunii decembrie, după închiderea barurilor și restaurantelor cu două luni înainte.

ADVERTISING

Lockdown-ul actual este în vigoare până la data de 9 februarie, după cum a precizat Mark Rutte săptămâna trecută, când încă era premier cu mandat plin.

Guvernul olandez a demisionat în urma unui scandal privind alocaţiile

Totuși, această interdicție de a circula pe timpul nopții – prima după Al Doilea Război Mondial – a stârnit deja controverse, iar diverse partide politice au transmis că nu o vor susține.

Momentan, Guvernul olandez discută această posibilitate, având ședință chiar astăzi. Decizia, dacă va fi luată, va fi anunțată seara.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După Guvern, măsura are nevoie de sprijin în Parlament, care se întrunește la ora 17:00 (ora României). Totuși, această interdicție poate fi impusă și fără sprijinul partidelor care deja au anunțat că sunt împotrivă, conform sursei citate.

Guvernul olandez mai discută astăzi și despre posibilitatea de a interzice călătoriile spre și din Marea Britanie și Africa de Sud, unde au fost depistate multe cazuri cu această nouă tulpină a coronavirusului.

Infecțiile din Olanda au scăzut constant în ultimele trei săptămâni, dar autoritățile din domeniul sănătății spun că noile variante de COVID vor duce la o nouă creștere a îmbolnăvirilor până luna viitoare, dacă măsurile de distanțare socială nu vor fi înăsprite.

ADVERTISING

Guvernul este unul interimar, după demisia de săptămâna trecută, însă premierul demisionar mai poate lua decizii legate de pandemia de COVID, cel puțin până la formarea unui nou Executiv după alegerile din 17 martie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇