Românii care merg în Olanda trebuie să prezinte un test Covid negativ

Românii care merg în Olanda trebuie să prezinte un test Covid negativ

Începând cu data de 29 decembrie, ora 00.01, persoanele cu vârsta de peste 13 ani, care intenţionează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Ţărilor de Jos, au obligativitatea să prezinte un rezultat negativ al unui test Covid, efectuat în ultimele 72 ore, în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Potrivit MAE, companiile de transport au primit de la autorităţile olandeze instrucţiuni de a verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în ţările considerate de risc (inclusiv România) pentru a călători spre Regatul Ţărilor de Jos sunt în posesia unui rezultat negativ al unui test.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu va fi permisă îmbarcarea persoanelor care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test PCR negativ următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele cu vârsta sub 13 ani;
  • Călătorii din zone considerate sigure;
  • Lucrătorii şi studenţii din zona de frontieră (30 km faţă de frontieră);
  • Titularii de paşapoarte diplomatice sau ID-uri diplomatice emise de MAE olandez;
  • Şefii de stat şi membrii de guvern;
  • Persoanele care lucrează în domeniul transportului de mărfuri sau alte tipuri de transport;
  • Navigatorii care deţin carnet de marinar şi călătoresc în interes de serviciu; excepţiile nu se aplică navigatorilor de pe iahturi comerciale sau ambarcaţiuni de agrement;
  • Pasagerii zborurilor care nu au Olanda ca destinaţie finală, dar trebuie să aterizeze pe un aeroport olandez din cauza unor circumstanţe neprevăzute;
  • Pasagerii cu un ordin de călătorie NATO sau cu o viză NATO-2;
  • Obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 nu se aplică, deocamdată, pentru persoanele care călătoresc cu autoturismul personal în Regatul Ţărilor de Jos;

Rezultatul negativ al unui test PCR SARS-CoV-2 prezentat la punctele de frontieră nu va exonera persoanele care călătoresc în Regatul Ţărilor de Jos din ţările considerate de risc de recomandarea fermă de a intra în autoizolare (self-quarantine) timp de 10 zile de la data sosirii.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga, 0031 70 354 15 80 / 0031 70 322 86 12 / 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga – 0031 651 596 107.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖