Guvernul a aprobat acordarea de recompense pentru românii care se vaccinează: Tichet de masă de 100 de lei și premii la loterie

Guvernul a aprobat acordarea de recompense pentru românii care se vaccinează: Tichet de masă de 100 de lei și premii la loterie

Guvernul a aprobat luni ordonanța care prevede acordarea unor tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă.

Acestea vor fi date beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziție, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„De la momentul la care ordonanța de urgență este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schema completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă.

Ele vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat, atunci când ele vor fi disponibile.

Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale, dar și cele de achiziții, pentru a le face disponibile cât mai repede”, a mai spus Mihăilă.

Ea a precizat că s-a propus, prin ordonanță, ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă.

De asemenea, prin ordonanță s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare Covid pentru testele antigen la 48 de ore, menținând la 72 de ore valabilitatea certificatelor pentru testele PCR.

Totodată, prin ordonanță s-a creat cadrul legal necesar pentru ca măștile achiziționate în 2020, destinate categoriilor defavorizate și care nu au fost ridicate, să poată fi distribuite către școli.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇