Toate zborurile TAROM au revenit la normal

Toate zborurile TAROM au revenit la normal

Toate cursele TAROM au revenit la normal. Compania a anunțat că a ajuns la un acord cu piloții.

„În dimineata zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor. În continuarea dialogului între Consiliul de Administraţie al companiei şi reprezentanţii personalului navigant TAROM, în cadrul întâlnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant. Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei”, a transmis TAROM.

ADVERTISING

De asemenea, compania aeriană anunță că este în contact cu clienții afectați de anularea zborurilor.

„În urma situației întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declarațiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM își cere scuze pasagerilor săi pentru tot disconfortul creat și depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care această situație îl are asupra planurilor lor de călătorie.

Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectați de aceste anulări, iar echipa de asistență este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile”, a precizat TAROM.

ADVERTISING

Luni a fost haos pe aeroportul Otopeni, după ce TAROM a anulat mai multe curse, ca urmare a unei greve mascate a piloților, care s-au declarat inapți de zbor. A fost o formă de a atrage atenția că salariile piloților nu au mai crescut de ani de zile, fiind mult sub media celor de la companiile private. 52 de zboruri dintre cele 88 programate au fost anulate.

Potrivit Boarding Pass, marți dimineața, singurele zboruri din 9 iulie 2024 care au fost anulate sunt cele de la Baia Mare, Suceava și Iași spre București, deoarece avioanele cu care urmau să fie operate nu au mai decolat în seara zilei de 8 iulie 2024 de la București spre cele trei orașe.

ADVERTISING

Până la ora locală 10:00, compania aeriană de stat are programate zece decolări de la București, spre Cluj Napoca, Heraklion (Grecia), Timișoara, Iași, Oradea, Budapesta (Ungaria), Istanbul (Turcia), Madrid (Spania), Sofia (Bulgaria), Frankfurt (Germania), Amsterdam (Țările de Jos), Nisa și Paris (Franța).

TAROM a înregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro, pe perioada protestului de luni al piloţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇