Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța

Gregorian Bivolaru, fondatorul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), a fost arestat marți în Franța, alături de alte 40 de persoane. Acestea sunt suspectate că ar avea legături cu o organizație internațională acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul că practică yoga.

În toată Franța, 175 de polițiști au fost mobilizați marți pentru o operațiune coordonată de Oficiul Central pentru Reprimarea Violenței împotriva Persoanelor (OCRVP), scrie France 3.

Gregorian Bivolaru, un guru român în vârstă de 71 de ani, a fost arestat la Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne). Este fondatorul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), devenită federația de yoga Atman, prezentă în aproximativ treizeci de țări, notează sursa citată.

ADVERTISING

12 arestări, conform publicației Libération, au avut loc în Alpes-Maritimes. La Nisa se află asociația Yoga Intégral, o școală de yoga care face parte din această mișcare.

O anchetă judiciară în acest caz a fost deschisă de parchetul din Paris în iulie 2023 pentru abuz, răpire, viol și trafic de ființe umane.

Potrivit parchetului din Paris, în această școală de yoga se preda tantra yoga. Într-un comunicat de presă, procuratura precizează că „această predare a avut scopul de a condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să înlăture orice noțiune de consimțământ. Totodată, femeile erau încurajate să accepte relații sexuale cu liderul grupului şi/sau să se dedice unor practici pornografice contra cost în Franţa şi în străinătate”.

ADVERTISING

Gregorian Bivolaru a fost condamnat în lipsă în 2013 de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie din România la şase ani de închisoare. El este acuzat de pedofilie şi trafic de persoane, acuzaţii pe care le neagă. El a fost plasat în România pe lista "celor mai căutate persoane".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇