20 de români au fost arestați la granița dintre SUA și Canada. Doi dintre ei au legături cu crima organizată

20 de români au fost arestați la granița dintre SUA și Canada. Doi dintre ei au legături cu crima organizată

Un grup format din 20 de cetățeni români – inclusiv doi care au legături cu crima organizată – a fost prins marți, după ce a intrat ilegal în SUA din Canada.

Agenții Poliției de Frontieră i-au reținut pe români după ce patru vehicule au fost observate trecând granița internațională din Canada în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal și Protecție a Frontierelor din SUA (CBP), informează Fox News.

Agenții au oprit vehiculele și au dus suspecții la secție pentru identificare. S-a descoperit că sunt din România și că cei mai mulți dintre ei erau membri ai unei familii. Printre ei erau și 10 minori, iar doi dintre adulți au legături cu crima organizată transnațională, spune CBP.

ADVERTISING

Agentul șef al Poliției de Frontieră, Dennis Harmon, a declarat că a existat o creștere a numărului persoanelor reținute în ultima perioadă.

Săptămâna trecută, un român a fost inculpat pentru tentativă de introducere ilegală a șase cetățeni români în SUA peste granița dintre Washington și Canada.

Procurorii federali spun că Ionel Niculae a fost arestat în apropiere de Lynden, Washington, la locul unui accident în care mașina pe care o conducea s-a răsturnat, rănind trei pasageri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇