Grecia restricționează munca în aer liber

Grecia restricționează munca în aer liber

Autoritățile din Grecia au cerut unor firme să nu-și lase angajații să îndeplinească sarcini grele în aer liber în timpul orelor de după-amiază.

Constructorii, livratorii de alimente, curierii și armatorii se numără printre cei care trebuie să întrerupă lucrul de la prânz până la ora 17.00 de marți până vineri, deoarece este așteptat ca temperaturile să ajungă la 42-43 de grade Celsius în unele părți ale Greciei, a transmis Ministerul Muncii, scrie Reuters.

Temperaturile ridicate au perturbat în mod repetat activitățile zilnice începând cu luna iunie, iar sute de incendii de vegetație au izbucnit, alimentate de vânturi puternice, după cea mai caldă iarnă înregistrată vreodată, pe care oamenii de știință o leagă de schimbările climatice globale.

ADVERTISING

De asemenea, o parte dintre insule se confruntă cu lipsa apei.

În cea mai mare parte a Greciei a plouat puţin sau deloc în ultimele luni, iar acum, în timp ce insulele elene se pregătesc să găzduiască un număr record de turişti în sezonul de vară, presiunea asupra rezervelor de apă rareori a fost mai mare, spun oficialii, fermierii şi oamenii de ştiinţă.

Meteorologii spun că temperaturile nu vor scădea cu mult până la sfârșitul lunii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇