Gorghiu, despre frații Tate: Nu impresionează pe nimeni!

Gorghiu, despre frații Tate: Nu impresionează pe nimeni!

Procurorii și judecătorii nu sunt impresionați că cineva în amenință, șantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, referitor la reținerea fraților Tate. Ea afirmă că infracțiunile pentru care au fost reținuți sunt „absolut îngrozitoare”.

Ministrul Justiţiei nu doreşte să facă referiri la cazul Andrew şi Tristan Tate, însă spune că „DIICOT face, în general, o treabă extraordinar de bună”.

„Eu am foarte mare încredere în activitatea sistemului judiciar şi, pentru că dosarul fraţilor Tate este instrumentat de DIICOT, am să vă spun că DIICOT face, în general, o treabă extraordinar de bună.

ADVERTISING

Mă provocaţi să comentez cazuri particulare, nu am să le comentez, dar infracţiuni legate de proxenetism, trafic de minori, trafic de persoane sunt nişte infracţiuni foarte grave. Sunt niște infracțiuni absolut îngrozitoare.

Aş vrea să cred că instituţiile din România sunt pregătite să trateze, indiferent de statutul public al persoanei, indiferent de starea materială, indiferent de cât de influencer e pe TIkTok sau pe Instagram, să trateze aşa cum trebuie, dacă a săvârşit infracţiuni, să demonstreze că acele infracţiuni sunt săvârşite de ei şi să primească pedeapsa pe care o merită, de la instanţă”, a afirmat Alina Gorghiu, joi, în judeţul Prahova, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor.

ADVERTISING

Aceasta susţine că, indiferent de situaţia materială, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, iar agresivitatea în comunicarea publică nu rezolvă dosare penale.

„Sunt anumite persoane care cred că agresivitatea în comunicarea publică le rezolvă dosarele penale. Nu vorbesc de cazul în speţă, fac aşa, o observaţie, la modul general.

Nu impresionează pe nimeni!

Eu nu am văzut procuror impresionat sau judecător impresionat că cineva îi ameninţă sau îi şantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică doar că are situaţia materială care-i permite să aibă această platformă de comunicare publică cu presa, şi prin intermediul presei cu publicul.

ADVERTISING

Sigur, pot să fie la un moment dat oameni care săvârşesc infracţiuni şi care să reprezinte un miraj pentru tineri sau pentru un anumit segment al populaţiei, dar am să-i contest de câte ori pot, dacă se dovedeşte că sunt oameni care încalcă legea. Toţi au acelaşi statut în faţa legii, toţi suntem egali în faţa legii şi plătim pentru lucrurile pe care le facem”, a adăugat Alina Gorghiu. 

Întrebat dacă în opinia sa Andrew şi Tristan Tate sunt charismatici, ministrul Justiţiei a replicat: „Răspunsul scurt este nu!”.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi miercuri noaptea, de procurorii DIICOT, într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălarea banilor.

După mai multe ore de audieri, Andrew şi Tristan Tate au fost scoşi cu cătuşele la mâini din sediul DIICOT şi urcaţi într-o dubă a Poliţiei.

Înainte de a fi urcaţi în dubă, fraţii Tate s-au arătat revoltaţi de acuzaţiile care li se aduc, susţinând că nu sunt dovezi împotriva lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇