- Serghei Lavrov: Am auzit că Tucker Carlson a părăsit Fox News. În mod clar, diversitatea de opinii din spațiul informațional american va avea de suferit.
- Vedeta TV are aproape 9 milioane de „urmăritori” pe rețeaua de socializare a lui Elon Musk.
- Andrew Tate susținea în postările sale că s-a mutat în România pentru că autoritățile sunt mai înțelegătoare cu afacerile sale.
- Faptul că doi susținători ai lui Putin, cu impact global, s-au întâlnit la București reprezintă un nou eșec pentru autoritățile din România.
- Tucker Carlson e un mare admirator al lui Viktor Orban și călătorește frecvent în Ungaria.
Într-o seară de la jumătatea săptămânii trecute, în zona rezidențială din vecinătatea pădurii Băneasa, un celebru arestat la domiciliu, judecat pentru viol și trafic de persoane, primea vizita unui controversat realizator TV, concediat de o mare rețea de televiziune americană după ce i-a produs o pagubă de aproape un miliard de dolari.
Cei doi sunt unii dintre cei mai populari susținători din Occident ai agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, fiind suspectați de legături cu Kremlinul.
Tucker Carlson, fosta vedetă a postului american de televiziune Fox News, l-a vizitat pe Andrew Tate, un luptător de kickboxing, devenit un promotor global al misoginismului, arestat la domiciliu într-o luxoasă vilă de la marginea Bucureștiului.
Întâlnirea a reprezentat o nouă victorie a propagandei Kremlinului, care a reunit în capitala unei țări NATO, ce condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, două personalități populare în SUA, care susțin invazia lui Putin.
Evenimentul a reprezentat un nou eșec pentru serviciile de informații din România, care n-au reușit să-l prevadă, fiind luate - pentru a câta oară? - prin surprindere.
„Am auzit că Tucker Carlson a părăsit Fox News. Este o veste ciudată. Ce înseamnă acest lucru? Pot doar să ghicesc. Dar, în mod clar, diversitatea de opinii din spațiul informațional american va avea de suferit din această cauză. Se pare că primul amendament (care garantează libertatea de exprimare - n.red.) al Constituției SUA nu înseamnă, în realitate, nimic”, a declarat Serghei Lavrov, la sfârșitul lunii aprilie, într-o conferință de presă, ținută la Kremlin în care deplângea concedierea vedetei americane de televiziune.
Tucker Carlson a fost realizatorul celei mai populare emisiuni a postului Fox News, în care promova teorii ale conspirației, a susținut că alegerile prezidențiale au fost furate, fiind un avocat al încercărilor disperate făcute de Donald Trump pentru a rămâne la Casa Albă și, nimic surprinzător, un susținător al lui Vladimir Putin.
„America și Marea Britanie vor un război total cu Rusia, un război prin care să schimbe regimul politic de la Moscova și, bineînțeles, ucrainenii au fost prinși la mijloc și nu au avut de ales decât să cedeze”, a spus Tucker Carlson, într-una din popularele sale emisiuni.
„Am intrat într-o nouă fază, una în care Statele Unite se află în război direct cu cea mai mare putere nucleară din lume”, a susținut Carlson într-o altă intervenție.
Un aplaudac al lui Trump care le spunea celor din jur că-l urăște pe fostul președinte
Într-o imagine publicată de Andrew Tate pe contul său de Twitter, îi avem pe cei doi într-un colț al unei sufragerii luxoase, ce pare amenajată pentru un interviu.
Bărbații sunt îmbrăcați cu sacouri închise la culoare, pantaloni de vară, iar în picioare poartă pantofi, fără șosete.
La sfârșitul lunii aprilie, Tucker Carlson a fost concediat de postul de televiziune Fox News, deținut de magnatul Rupert Murdoch, 92 de ani, pentru a evita un șir de procese intentate de companii din SUA, acuzate de televiziunea americană, pe parcursul ultimilor ani, că s-au implicat într-o operațiune de deturnare a voturilor la alegerile prezidențiale din 2020.
Ca să nu ajungă în fața judecătorilor, Rupert Murdoch și Fox News au încheiat o înțelegere, fiind de acord să plătească 787,5 milioane de dolari companiei Dominion, care produce mașinile de vot electronice folosite în multe state federale din SUA în procesul electoral.
Demiterea lui Carlson a fost decisă după ce o serie de mesaje ale acestuia către colegi și producători arătau că îl consideră pe Trump un mincinos și că multe din afirmațiile făcute pe post sunt invenții pentru a-l susține pe fostul președinte, dar îl urăște sincer pe acesta.
Pentru a evita plata unor daune și mai mari în procesele pe care Fox News le are deja pe rol în curțile de judecată din SUA, conducerea postului îl concediază pentru a limita pagubele.
Prietenul lui Viktor Orban
După demitere, Tucker Carlson a lansat un cont de Twitter unde postează comentarii video de 5-10 minute, care au mare succes la publicul conservator.
Carlson are aproape 9 milioane de „urmăritori” pe rețeaua de socializare a lui Elon Musk, iar clipurile sale video fac, de asemenea, milioane de vizualizări.
Vedeta americană călătorește în lume unde se întâlnește cu liderii autoritari, fiind un mare admirator al lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, pe lângă respectul pe care i-l poartă lui Vladimir Putin.
Andrew Tate, judecat pentru viol și trafic de persoane, e o vedetă care se adresează publicului masculin „macho”.
Fostul campion mondial de kickboxing s-a lansat pe rețelele sociale printr-un cocktail de mesaje misogine, de exemplu, ține prelegeri despre cum trebuie să domine bărbații femeile, de ce într-o relație partenera trebuie să fie sub autoritatea masculului sau cum să impresionezi o femeie necunoscută, combinate cu imagini ale stilului său de viață luxos, înconjurat de băuturi, mașini, haine și locuințe scumpe, inaccesibil tinerilor care formează cea mai mare parte din audiența sa.
Andrew Tate folosește succesul său de pe rețelele sociale pentru a conduce o afacere prin care racolează femei, în principal din țări din Europa de Est, pe care, apoi, le obligă să lucreze în domeniul erotic, prostituție, videochat, escorte etc., luându-le o parte din bani.
Afacerea a avut un succes atât de mare, încât Andrew Tate, împreună cu fratele său, s-au stabilit în România, unde au creat un adevărat centru pentru promovarea stilului său macho, dar și pentru afacerile sale din domeniul erotic.
La un moment dat, le-a spus unor fani care l-au întrebat de ce s-a stabilit în România, pentru că aici „autoritățile sunt mai înțelegătoare”.
Până la urmă, procurorii DIICOT l-au pus sub acuzare, fiind o perioadă arestat preventiv și, apoi, la domiciliu, în așteptarea procesului.
O întâlnire cu impact global
Faptul că doi susținători ai totalitarismului, într-o formă sau alta, dar mai ales fani ai lui Vladimir Putin, s-au întâlnit la București reprezintă un nou eșec pentru autoritățile din România, care în mod oficial anunță că sprijină Ucraina, dar nu reușesc să puncteze în războiul hibrid desfășurat de Rusia pe teritoriul României.
E, din nou, un semnal prost transmis partenerilor din Uniunea Europeană și SUA, dar și un moment de bucurie pentru agenții de influență ai Kremlinului de la București, care văd în această întâlnire, începutul unei colaborări care va avea un impact global, cu o audiență de zeci de milioane de oameni.