Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimele din Caracal

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimele din Caracal
Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Judecătorii Tribunalului Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 ani de închisoare cu executare în „dosarul Caracal”, pentru uciderea celor două adolescente din Caracal, Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu.

Dincă era acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu.

Decizia a fost dată în primă instanță de Tribunalul Olt și nu este definitivă. Dincă poate face apel.

Și Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Gheorghe Dincă, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. El era acuzat de viol asupra Luizei Melencu.

ADVERTISING

Tribunalul Olt a mai decis daune morale de 100.000 de euro pentru familia Luizei Melencu și de 500.00 de euro pentru familia Alexandrei Măceșanu.

Trimiterea în judecată de către DIICOT a fost înregistrată la Tribunalul Olt pe 15 ianuarie 2020, iar audierile din dosar s-au încheiat în luna mai a acestui an. Procesul a început pe 21 octombrie 2020 și a avut loc cu ușile închise, la cererea DIICOT.

Gheorghe Dincă a fost acuzat că le-a luat cu maşina la autostop pe cele două fete, că le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis.

ADVERTISING

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

ADVERTISING

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul

Sentința finală va fi dată de Curtea de Apel Craiova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇