Germania organizează un concert-experiment pentru a vedea cum se răspândeşte coronavirusul

Cercetătorii speră să colecteze date despre modalitatea în care noul coronavirus se răspândeşte în timpul concertelor organizând, sâmbăta 29 august, un spectacol experimental în oraşul german Leipzig.

Proiectul va trebui să se mulţumească însă cu o audienţă mai mică decât se anticipase, informează DPA.

Cântăreţul german de pop Tim Bendzko şi-a unit forţele cu oameni de ştiinţă pentru a pune pe picioare concertul în aer liber.

Participanţii vor fi echipaţi cu dispozitive de localizare a persoanelor cu care au intrat în contact, iar dezinfectanţi fluorescenţi vor ilumina traseul pe care s-ar putea răspândi anumite virusuri.

Cu toate acestea, un cercetător care ia parte la experiment a precizat luni că doar 2.210 de persoane s-au înscris - cu mult mai puţin decât obiectivul ferm de 4.200 de spectatori.

Acest număr de persoane a fost atins după prelungirea termenului limită pentru înregistrare cu o săptămână, până pe 16 august. Î

ADVERTISING

n acest interval, alte peste 300 de persoane s-au alăturat proiectului, a precizat Christina Becker, din cadrul Spitalului Universitar al oraşului Halle.

În Germania începe al doilea val. Vor fi mai mulți infectați, dar nu va exista un al doilea lockdown

Aproape o mie de persoane au protestat în Germania față de purtarea obligatorie a măştii

Cu toate acestea, experţii spun că sunt satisfăcuţi. ''Este un număr cu care putem aştepta rezultate relevante'', a precizat Stefan Moritz, conducătorul studiului.

''A trebuit să facem mici ajustări, dar este suportabil'', a adăugat acesta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Petrecerile, o sursă de infecţie cu coronavirus

Proiectul, supranumit Restart-19, este realizat în colaborare cu landurile Saxonia-Anhalt şi Saxonia. Obiectivul este de a dezvolta un model matematic care să poată fi utilizat în calculul riscului pe care îl presupun evenimentele la scară largă în timpul pandemiei.

Tot mai multe cazuri noi de COVID-19 în Germania. Autoritățile caută soluții ca să nu reînchidă şcolile

În acest două landuri, evenimentele la care participă mulţimi de până la 1.000 de persoane sunt permise în prezent în anumite circumstanţe potrivit restricţiilor curente împotriva coronavirusului.

Rezultatele studiului sunt aşteptate în luna octombrie.

Toţi participanţii trebuie să demonstreze că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus printr-un test negativ înainte de concertul de sâmbătă.

ADVERTISING

Iată cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇