Germania a rămas fără personal pe aeroporturi și vrea să aducă angajați străini cât mai repede

Germania a rămas fără personal pe aeroporturi și vrea să aducă angajați străini cât mai repede

Germania vrea să aducă în ţară lucrători străini cât mai repede posibil, pentru a-i angaja pe aeroporturile copleşite de lipsa de personal, în timpul sezonului aglomerat de vară, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Lucrătorii temporari, cărora li se va oferi cazare şi un salariu standard, ar trebui să treacă prin aceleaşi verificări de securitate şi de responsabilitate ca şi alţi membri ai personalului, care durează, în general, aproximativ două săptămâni, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

ADVERTISING

Călătorii din întreaga Europă se confruntă cu cozi deosebit de lungi în această vară, pentru că cererea de călătorii şi-a revenit după blocajele cauzate de Covid-19, iar aeroporturile şi companiile aeriene au probleme în a menţine suficient personal pentru a face faţă crizei.

Potrivit asociaţiei aeroportuare ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în securitate, check-in şi gestionarea avioanelor este neocupat.

Este de aşteptat ca aeroporturile să-şi anunţe nevoile exacte în zilele următoare, dar şeful asociaţiei ABL a angajaţilor de gestionare la sol a aeronavelor se aşteaptă ca între 1.000 şi 2.000 de muncitori să aibă acces timp de trei luni, cel mai probabil, începând cu luna august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”O limită de timp de maximum şase luni până la sfârşitul anului ar fi fost frumos. Nu rezolvă problema, dar cu siguranţă ajută”, a spus Thomas Richter, într-un interviu pentru Reuters.

Andreas Rosskopf, preşedintele sindicatului de poliţie din Germania, a declarat că lucrătorii străini nou recrutaţi ar putea fi folosiţi pentru locuri de muncă precum manipularea bagajelor, dar a avertizat că nu este de acord să fie puși în poziţii care necesită securitate suplimentară.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇