Furtuni de o violență „fără precedent” în țară: copaci căzuți, autoturisme și case avariate (Foto&Video)

Furtuni de o violență „fără precedent” în țară: copaci căzuți, autoturisme și case avariate (Foto&Video)

Pompierii din mai multe judeţe intervin, duminică, pentru înlăturarea efectelor produse de furtuni. Zeci de copaci au fost doborâți, au fost avariate mașini și case, iar apa a pătruns în gospodării. Pompierii au intervenit în peste 50 de localități din 13 județe.

  • Brăila

Peste 40 de copaci au fost rupţi sau scoşi din rădăcini, mai multe acoperişuri au fost avariate şi câteva anexe gospodăreşti au fost inundate în judeţul Brăila, aflat, duminică, sub avertizare de cod roşu de de averse torenţiale şi vânt puternic.

"Se intervine pentru degajarea a doi copaci căzuţi in municipiul Brăila, dintre care unul căzut peste un autoturism. În localităţile Stăncuţa şi Stanca s-au înregistrat următoarele pagube: 40 de copaci căzuţi, pentru degajarea cărora acţionează două echipaje, 8 acoperişuri avariate/distruse şi 18 anexe gospodăreşti afectate. În localitatea Lanurile, comuna Viziru se intervine pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă (beci)", se arată într-un comunicat al ISU Brăila, citat de Agerpres.

Loc.Spiru-Haret, Braila. Foto: Florentin Balcan. Furtuna ,urca' spre oras. ATENTIE SPORITA!!!

Publicată de Meteo Braila pe Duminică, 6 august 2023De asemenea, două localităţi - Stăncuţa şi Romanu - au rămas fără energie electrică. Electrica intervine pentru remedierea situaţiei cu trei echipaje la Stăncuţa şi cu două la Romanu. La Stăncuţa şi Stanca intervin şi echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei.

ADVERTISING
  • Buzău

Şi în judeţul Buzău se înregistrează, duminică seară, o furtună puternică, fiind emis mesaj RO-Alert în mai multe localităţi.

Furtuna Buzau ⛈️⚡️

Publicată de Meteo Buzău pe Duminică, 6 august 2023

Potrivit ISU Ialomiţa, pe fondul avertizărilor meteorologice de cod roşu, Staţia de pompieri Ţăndărei a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe DN2A.

De asemenea, un copac a fost lovit de fulger, intervenindu-se pentru stingerea incendiului.

  • Galați

Şi în judeţul Galaţi, vijelia puternică a provocat pagube.

Primarul oraşului Tecuci, Lucian Costin, a precizat că furtuna de duminică seară a fost de o violenţă fără precedent, iar urmările negative se văd peste tot.

"Avem cazuri de acoperişuri smulse de furtună şi aruncate peste maşini, de copaci şi indicatoare rutire şi căzute pe carosabil. Acum, toate echipele şi utilajele Primăriei sunt pe teren pentru înlăturarea efectelor dezastrului. Vom rămâne pe teren cât timp va fi nevoie, până când vom înlătura toate efectele dezastrului, astfel încât mâine dimineaţă să se poată circula în condiţii normale. Urmează o noapte lungă" , a anunţat primarul din Tecuci, citat de News.ro.

Furtuna a făcut ravagii la Tecuci! Acoperișurile unor case au fost luate de vânt, copacii au fost smulși efectiv din rădăcină!

Publicată de Radio Tecuci, 106,9 FM- Director pe Duminică, 6 august 2023

52 de localităţi din judeţul Galaţi sunt, duminică seară, fără curent electric, din cauza avariilor apărute în timpul furtunii violente care s-a abătut asupra judeţului. Peste 100 de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor vijeliei.

  • Călărași și Țăndărei
ADVERTISING

Imaginile de după furtuna din Călărași și Țăndărei arată copaci căzuți pe carosabil și pe mașini, dar și străzi inundate.

🌩️ O furtună puternică a lovit orașele Călărași și Țăndărei, iar în prezent se îndreaptă spre Brăila și sudul județului Galați. Urmăriți toate fulgerele LIVE, aici: 👉 https://to.meteoradar.ro/harta-fulgere

Publicată de Meteo & Radar România pe Duminică, 6 august 2023
  • Roman

Acoperișul unei clădiri din municipiul Roman a fost luat duminică de vânt, a căzut peste două autoturisme parcate și a lovit un bărbat de 60 de ani.

„În municipiul Roman, pe strada Mihai Eminescu un acoperiș ce a fost luat de vânt a căzut peste două autoturisme parcate și a lovit o persoană. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU, Detașamentul de pompieri și SAJ Roman”, informează ISU Neamț, citat de Mediafax.

Persoana lovită, un bărbat de 60 de ani, conștient, a fost preluat și transportat de echipajul SAJ la CPU Roman.

„Forțele de intervenție acționează pentru îndepărtarea elementelor de construcţie provenite de la acoperiș de pe autoturismele afectate”, adaugă pompierii din Neamț.

ADVERTISING
  • Suceava

Două incendii au izbucnit, duminică, în județul Suceava, cel mai probabil, din cauza unor trăsnete directe, potrivit pompierilor.

„Pe fondul manifestării fenomenelor meteo periculoase, duminică după-amiază, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a două incendii, care au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor trăsnete directe”, transmite ISU Suceava, citat de Mediafax.

Prima misiune a avut loc pe raza localității Vadu Negrilesei, unde a ars o șură, pe o suprafață de aproximativ 85 mp, dar și circa 10 tone de fân. La a doua misiune, pompierii militari împreună cu lucratorii SVSU Grămești au localizat și lichidat un incendiu care a afectat acoperișul unei anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

  • Accident mortal pe DN 2, la limita dintre judeţele Ialomiţa şi Buzău, unde plouă torenţial

A avut loc și un accident mortal, pe DN 2 E85, Buzău - Urziceni, unde plouă torențial. O persoană a murit, iar trei au fost rănite. Traficul este restricţionat în zona producerii tragediei.

În impact au fost implicate trei autovehicule, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare, a informat IPJ Buzău. În zonă plouă torenţial, iar vântul suflă cu putere, ceea ce îngreunează misiunea salvatorilor.

ISU Ialomiţa a transmis că în urma evenimentului rutier au rezultat 4 victime, dintre care o victimă încarcerată.

”Din păcate, victima încarcerată, bărbat, în vârstă de aproximativ 39 de ani, a fost declarată decedată de echipajul medical, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa. Celelalte 3 victime implicate în accident au fost transportate la două unităţi spitaliceşti (Urziceni, Buzău), cu diferite traumatisme”, a transmis ISU Ialomiţa.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul este restricţionat pe sensul către Urziceni, circulându-se alternativ, dirijat de poliţişti.

Meteorologii au emis duminică cod roșu de vijelie puternică, ploi torențiale și grindină pentru cinci județe. Ei au avertizat că vântul va trece de 90 km/h.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇