Furtuna tropicală Henri a lăsat în urmă pagube de până la 12 miliarde de dolari

Furtuna tropicală Henri a lăsat în urmă pagube de până la 12 miliarde de dolari

Furtuna tropicală Henri, care a afectat timp de două zile nord-estul Statelor Unite unde a provocat ploi însemnate şi inundaţii, a lăsat în urmă noroi, resturi şi devastare, precum şi pagube totale de 8 până la 12 miliarde de dolari americani.

Furtuna, aflată la circa 80 de kilometri de Providence, în Rhode Island, a fost retrogradată la nivel de ciclon post-tropical, după ce a atins zona de uscat şi s-a îndreptat apoi către est, relatează agenţia Xinhua care citează USA Today.

New Jersey, cel mai afectat

Centrul statului New Jersey s-a numărat printre zonele cele mai afectate, apele repezi provocate de ploile abundente inundând străzile.

ADVERTISING

"O parte din stat a fost devastată", a declarat guvernatorul Phil Murphy, adăugând că "a fost o ploaie uriaşă, masivă".

Cantităţile de precipitaţii care au căzut în regiune au fost "nemaiîntâlnite", a adăugat oficialul.

8.000 de case afectate în Rhode Island

În statul Rhode Island, unde furtuna Henri a atins duminică după-amiaza zona de uscat, aproximativ 8.000 de case şi sedii de companii au continuat să fie afectate marţi de o pană de curent.

Peste 100.000 de locuitori din nord-estul Statelor Unite au rămas fără electricitate duminică, după ce furtuna Henri a lovit regiunea.

Compania de utilităţi National Grid a adus lucrători din Massachusetts pentru a ajuta la restabilirea distribuţiei energiei electrice şi a declarat că toţi clienţii vor avea din nou curent miercuri.

ADVERTISING

Se îndreaptă spre ocean

Ploile abundente aduse de furtuna Henri au afectat în special New Jersey, Pennsylvania şi New York, potrivit AccuWeather.

Alimentarea cu energie electrică a revenit marţi în mare parte în Rhode Island şi Connecticut, iar apele s-au retras de pe suprafeţele inundate din New Jersey şi New York.

Furtuna Henri se îndreaptă în prezent către ocean.

De la furtună la uragan și înapoi la furtună tropicală

Furtuna Henri s-a format dintr-un sistem de presiune joasă apărut în nord-estul Bermudelor la 16 august sub formă de depresiune tropicală. O zi mai târziu, s-a înteţit până la nivel de furtună tropicală, care a fost denumită Henri.

Ulterior, Henri a devenit uragan de categoria 1, apoi a scăzut din intensitate până la nivel de furtună tropicală, care a atins, în cadrul unui eveniment rar, zona Westerly din Rhode Island, la data de 22 august.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇