Furtună puternică la Galați: Zeci de copaci și stâlpi de tensiune rupți, două persoane într-o barcă în derivă pe Dunăre (Foto)

Furtună puternică la Galați: Zeci de copaci și stâlpi de tensiune rupți, două persoane într-o barcă în derivă pe Dunăre (Foto)

Aproximativ 40 de copaci din municipiul Galaţi şi 4 stâlpi de tensiune din judeţ au fost rupţi de furtună, în urma codului portocaliu de fenomene meteo periculoase înregistrat joi seară.

Un copac a rupt în cădere o ţeavă de gaze în municipiul Galaţi, iar două persoane aflate într-o barcă în derivă pe Dunăre au fost salvate, informează ISU Galaţi.

"În urma fenomenelor meteo periculoase cod portocaliu, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost înregistrate peste 100 de apeluri de urgenţă. În municipiul Galaţi, aproximativ 40 de copaci sunt căzuţi pe cabluri electrice, maşini, acoperişuri şi pe carosabil.

ADVERTISING

Două persoane aflate într-o barcă în derivă pe Dunăre au fost salvate. Pe strada Mărăşeşti nr. 13 un copac a rupt o ţeavă de gaze", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Galaţi.

De asemenea, patru stâlpi de tensiune au fost rupţi de vânt, fiind afectaţi 2.816 abonaţi din Şendreni, Barboşi, Suceveni şi Cavadineşti, care au rămas fără energie electrică.

"Am traversat un episod de vijelie puternică. Suntem în teren şi intervenim acum cu toate forţele pentru a înlătura efectele furtunii", a scris primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe contul său de Facebook.

Suntem la datorie. Vom continua interventiile pe tot parcursul nopții.

Publicată de Ionut Pucheanu pe Joi, 31 august 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇