Furtuna Arwen face ravagii în Marea Britanie. Doi bărbați au murit, iar circulația în nord e paralizată (Video&Foto)

Furtuna Arwen face ravagii în Marea Britanie. Doi bărbați au murit, iar circulația în nord e paralizată (Video&Foto)

Furtuna Arwen a lovit cu putere Marea Britanie. Doi bărbați au fost uciși, mai multe clădiri avariate, iar ciculația rutieră și feroviară din nordul insulei a fost dată peste cap de pagubele produse de vânt.

Unul dintre bărbați uciși de furtună era director de școală în Atrim (sud vestul Marii Britanii). Acesta și-a găsit sfârșitul strivit în mașina sa de un arbore smuls de vântul neașteptat de puternic.

La mare distanță, în zona de centru-vest a Angliei, în Cumbria, un alt bărbat a fost lovit de un copac rupt de furtună și a murit, potrivit BBC.

Britanicii se așteptau la fenomene meteorologice violente, la acest final de săptămână. Cu o seară înainte, serviciul meteorologic Met Office a emis avertizări de vreme rea care vizau, în special zona de nord est a insulei.

ADVERTISING

Odată cu trecerea orelor, pe rețelele de socializare au început să apară din ce în ce mai multe imagini cu pagubele pe care le-a făcut furtuna, pe insulă.

În nord, începând încă de vineri seara, vântul a suflat și cu 98 de kilometri pe oră. În plus, a nins puternic. În consecință, aproximativ 120 de camioane au rămas blocate în zăpadă.

Probleme au apărut și pe calea ferată. Așa că sâmbătă compania London North Eastern Railway i-a sfătuit pe britanici să nu călătorească la nord de York (aflat în centrul insulei – n.red.) nici sămbătă și nici duminică, din cauză că a fost afectată calea ferată și trenurile nu circulă între Newcastle și Edinburgh.

Au fost și zone ale insulei în care furtuna Arwen a smuls acoperișuri și a avariat clădiri.

Nici scoțienii n-au scăpat de furia furtunii. În jur de 100.000 de locuințe au stat ore întregi fără curent.

Atât în Anglia cât și în Scoția au fost oameni nevoiți să înnopteze unde i-a prins furtuna: în trenuri sau în baruri, s-au amenajat paturi și s-au servit gustări calde, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să iasă în calea urgiei și să își riște viața.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇