Frații Tate scapă de arestul la domiciliu

Frații Tate scapă de arestul la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a dispus vineri revocarea măsurii arestului la domiciliu în cazul fraţilor Andrew şi Tristan Tate. Instanţa a decis ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile (din 4 august până în 2 octombrie).

După ce au petrecut trei luni în arestul poliției din București, frații Tate au câștigat un recurs pe 31 martie şi de atunci se află în arest la domiciliu.

Frații Tate au mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Capitalei, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.

ADVERTISING

De asemenea, ei nu au voie să deţină arme şi să se apropie de victimele din dosar sau familiile acestora.

Aceeaşi decizie, care este definitivă, a fost luată şi în cazul celor două tinere din România, complicele britanicilor.

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie.

Aceștia sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Conform DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

ADVERTISING

În acest caz sunt șapte victime femei, care au fost ademenite cu false pretexte de dragoste și transportate în România, unde gruparea le-a exploatat sexual și le-a supus la violențe fizice.

Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda 'loverboy').

Tate, care a fost acuzat că a lansat teorii ale conspirației online și a adunat 7,2 milioane de urmăritori pe Twitter, a susținut în repetate rânduri că procurorii nu au nicio dovadă împotriva sa și că există un complot politic menit să îl reducă la tăcere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇