Francezii protestează în 200 de orașe. Mare de oameni pe străzile din Paris, lacrimogene și tunuri de apă în Rennes (Video)

Francezii protestează în 200 de orașe. Mare de oameni pe străzile din Paris, lacrimogene și tunuri de apă în Rennes (Video)

Aproximativ 400.000 de persoane participă, la Paris, la noile proteste faţă de reforma sistemului de pensii, conform datelor furnizate de sindicate, iar în oraşul Rennes au avut loc confruntări sporadice între protestatari şi forţele de ordine.

Principalele centrale sindicale din Franţa au organizat marţi o nouă mobilizare împotriva reformei pensiilor, denunţând planul Guvernului Elisabeth Borne de creştere a vârstei până la pensionare. Au loc greve în numeroase sectoare de activitate şi aproximativ 200 de mitinguri de protest, în întreaga Franţă.

Conform datelor furnizate de Confederaţia Generală a Muncii (CGT), la Paris protestează aproximativ 400.000 de persoane, informează postul BFMTV.

Live: Protests held in Paris over French pension reforms

La Lyon sunt aproximativ 30.000 de manifestanţi, potrivit sindicatelor, în timp ce Poliţia estimează peste 10.000.

În oraşul Rennes, situat în nord-vestul Franţei, 13 persoane au fost reţinute după confruntări cu agenţii forţelor de ordine, potrivit cotidianului Le Monde. În violenţe au fost implicate aproximativ 200 de persoane, iar poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇