Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu două gloanțe

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu două gloanțe

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit miercuri un plic anonim conţinând două gloanţe, o acţiune de intimidare pe care partidul său Italia Viva l-a pus pe seama ”climatului de ură”.

Plicul a fost depus direct la sediul Senatului, unde Matteo Renzi este membru, şi se pare că nu avea în interior niciun mesaj scris, relatează agenţiile AFP şi EFE.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu este prima dată când acest lucru se întâmplă în Italia, plicuri cu gloanţe primind în trecut şi foştii premieri Silvio Berlusconi, Mario Monti sau Romano Prodi.

Toate partidele reprezentate în parlamentul italian, indiferent de orientare, şi-au exprimat solidaritatea faţă de Renzi, care a fost premier între anii 2014 şi 2016.

Catalizator al crizei politice din Italia

În prezent lider al unui mic partid scindat din Partidul Democrat (de centru-stânga), el s-a remarcat în ultimele luni prin părăsirea coaliţiei guvernamentale conduse de premierul Giuseppe Conte, provocând căderea guvernului acestuia la sfârşitul lunii ianuarie.

Criza politică s-a încheiat prin învestirea guvernului condus de Mario Draghi, susţinut practic de toate partidele parlamentare, pentru a evita convocarea unor alegeri anticipate în plină pandemie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖