Fostul ministru Tudorel Toader este acuzat că face jocul partidului pro-rus ȘOR din Moldova, implicând Universitatea din Iași

Fostul ministru Tudorel Toader este acuzat că face jocul partidului pro-rus ȘOR din Moldova, implicând Universitatea din Iași

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, este acuzat că se implică în jocurile politice din Republica Moldova și că o face în avantajul partidului pro-rus ȘOR, condus de oligarhul Ilan Șor.

Tudorel Toader a propus și şi-a asumat realizarea unei extinderi a Universității „Cuza” din Iași în oraşul Orhei în față președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reprezentantul partidului pro-rus ȘOR.

Însă această inițiativă nu a fost dezbătută în comunitatea academică și nici nu au fost consultați alți factori decizionali de la nivel local, arată Timpul.md.

ADVERTISING

Astfel, Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă ferm implicarea politică a rectorului Toader peste Prut și îi cere să dezbată viitorul universității în cadrul comunității academice și să nu mai pericliteze interesele strategice românești în ţara vecină.

Stundeţii susțin că deschiderea unei filiale a Universității la Orhei (20.000 locuitori) cu sprijinul ȘOR nu este susținută de nicio analiză și reprezintă o schimbare în politica Universității „Cuza”, având în vedere că nu s-au mai făcut eforturi serioase, umane și financiare, în direcția dezvoltării extensiunii deja existente la Chișinău (700.000 de locuitori) sau a colaborării cu Universitatea de Stat a Moldovei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, Liga Studenților consideră că atenția conducerii executive a instituției ar trebui să fie în direcția investițiilor solicitate de studenți și dezbătute în comunitatea academică, nu a celor celor asumate politic și fără consultare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇