Fostul director al Spitalului Malaxa din Capitală, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul director al Spitalului Malaxa din Capitală, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din Capitală, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru fapte de corupție. El este acuzat de abuz în serviciu.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

  • SECUREANU FLORIN – ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârșite în formă continuată),
  • Persoană fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea a unei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, arată DNA, într-un comunicat de presă remis marţi SpotMedia.ro.
ADVERTISING

Petiție online pentru ”repornirea motoarelor” DNA: Anchetați din nou marii corupți!

Tranzacții între cei doi inculpați

Potrivit sursei citate, pe când era manager al Spitalului Malaxa, Secureanu ”ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat”.

Cheltuirea banilor era justificată prin achiziții false, care nu au avut loc în realitate.

ADVERTISING

”Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale), cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei”, explică procurorii anticorupție.

Aceștia au și pus sechestru asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Secureanu.

ADVERTISING

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și delapidare.

Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, şi foştii şefi Ionuţ Sindile şi Constantin Florea, urmăriţi penal de DNA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇