Fost viceprimar PNL al Capitalei, trimis în judecată după câțiva ani de la comiterea infracțiunilor: A cerut și a primit zeci de mii de euro și de lei chiar în sediul CGMB

Fost viceprimar PNL al Capitalei, trimis în judecată  după câțiva ani de la comiterea infracțiunilor: A cerut și a primit zeci de mii de euro și de lei chiar în sediul CGMB

Cornel Pieptea, fost deputat și viceprimar al Capitalei din partea PNL, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de DNA, sub acuzația de trafic de influență.

Înfracțiunile de care este acuzat Cornel Pieptea ar fi fost comise în perioada 2012-2014, se precizează în comunicatul DNA. Alte trei persoane, dintre care două cu dublă cetățenie (româno-turcă) au mai fost trimise în judecată în acest dosar.

Cornel Pieptea a fost un lider marcant al liberalilor bucureșteni. El a fost deputat PNL de București (2008-2012) și apoi viceprimar al Bucureștiului din partea PNL și consilier general în perioada 2012-2015, chiar lider al grupului.

ADVERTISING

Procurorii anticorupție îl acuză că în decembrie 2012, în calitate de consilier general și lider de grup al unei alianțe politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), ”ar fi pretins și ar fi primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăți comerciale (inculpatul persoană fizică, cetățean român), sumele de 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a–și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși în două tranșe, înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012)”, se precizează în comunicatul DNA.

ADVERTISING

Mai mult, în perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător, inculpatul Pieptea Cornel, în aceeași calitate și prin intermediul aceleiași inculpate, ”ar fi pretins și ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituții de învățământ privat”.

”De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparținea instituției respective, pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși inculpatei Popescu Manuela Violeta prin intermediul mai multor persoane(...)”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISING

Față de inculpata Popescu Manuela Violeta, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei, iar ssupra averii a trei dintre inculpați s-a pus sechestru asigurator.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇