Forțele ucrainene publică un video și afirmă că au distrus un lansator de rachete rusești: Inamicul a fost puțin fript

Forțele ucrainene publică un video și afirmă că au distrus un lansator de rachete rusești: Inamicul a fost puțin fript

Forţele ucrainene au declarat miercuri că au distrus un lansator rusesc de rachete multiple, care a lansat arme termobarice, în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.

Forţele ucrainene au publicat o înregistrare video cu o explozie puternică despre care au spus că a rezultat în urma atacului, relatează CNN.

"Inamicul 'Solnţepiok' a fost puţin fript", au declarat forţele ucrainene pe Telegram, folosind o poreclă pentru lansatorul rusesc de rachete multiple TOS-1.

Lansatoarele multiple de rachete TOS-1 sau TOS-1A ale Rusiei sunt capabile să lanseze rachete cu focoase termobarice.

ADVERTISING

Aceste tipuri de arme nu folosesc muniţie convenţională. În schimb, sunt umplute cu explozibili de înaltă temperatură şi presiune ridicată. Ele sunt uneori numite "bombe cu vid", deoarece aspiră oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie puternică şi o undă de presiune mare ce poate avea efecte distructive enorme.

CNN a relatat că forţele ruseşti au deplasat lansatoare multiple de rachete TOS-1 în apropierea graniţei ucrainene şi în interiorul Ucrainei, inclusiv în apropiere de Harkov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Andrii Iermak, şeful biroului preşedintelui ucrainean, a răspuns miercuri la înregistrarea video a loviturii: "Brigada 72 … au prăjit un 'Solnţepiok' rusesc", a scris Iermak pe Telegram. "Frumoasă imagine", a comentat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇