Forțele speciale ucrainene, nevoite să ascundă fața unei pisici „extrem de clasificate” (Foto)

Forțele speciale ucrainene, nevoite să ascundă fața unei pisici „extrem de clasificate” (Foto)

La doar câteva zile de la marcarea a doi ani de la începutul războiului în Ucraina, Ministerul Apărării de la Kiev a postat pe rețeaua X o fotografie cu o felină, numită cu afecțiune „pisica Forțelor Speciale”.

Imaginea prezintă un soldat care ține în brațe o pisică tărcată, în culorile maro și negru. Ambii au ochii ascunși de o bară de editare a imaginii, scrie Newsweek.

”Ai văzut vreodată o pisică a Forțelor Speciale? Pisica este extrem de clasificată, așa că trebuie să-i ascundem fața”, scrie în dreptul postării.

ADVERTISING

Cu mii de vizualizări pe rețelele de socializare, postarea a stârnit o mulțime de reacții de la oameni care au fost încântați de felină.

Pe tot parcursul războiului cu Rusia, ucrainenii au păstrat o legătură aparte cu animalele de companie, în special cu pisicile și câinii. Pe rețelele de socializare, stăpânii animalelor au renunțat la pozele drăguțe și au început să comenteze despre război.

Pisica Stepan, celebră pe rețele, este din Saltivka, un district din Harkov care a fost grav avariat de bombardamentele rusești.

ADVERTISING

Înainte de război, contul său @loveyoustepan era plin cu poze drăguțe cu pisici. Dar de la începutul conflictului, postările lui Stepan s-au orientat către pledoarii pentru încheierea războiului.

Pe linia frontului, pisicile au devenit foarte utile. În toamna lui 2022, felinele au fost trimise în primele linii pentru a se ocupa de șoarecii și șobolanii care distrugeau uniformele, păturile și alimentele soldaților.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇