Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Peste 20 de pacienți infectați

Un număr de 21 de pacienţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni din judeţul Vrancea au fost depistaţi cu coronavirus, judeţul înregistrând o explozie a numărului de cazuri. De marţi până miercuri, 64 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în acest judeţ, fiind raportate şi patru decese.

Potrivit Prefecturii Vrancea, 21 de bolnavi de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni au fost confirmaţi cu coronavirus. Toţi bolnavii sunt asimptomatici. Ancheta epidemiologică nu a putut stabili clar sursa infecţiei, mai ales că, din cauză că toţi pacienţii sunt asimptomatici, nu s-a putut stabili exact care dintre ei a fost infectat primul.

ADVERTISING

Autorităţile din Vrancea au decis transferul bolnavilor la unităţi suport pentru COVID-19. Zece dintre aceştia vor fi duşi la Spitalul Municipal Adjud, iar alţi zece la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon". Unul dintre ei a fost deja transferat la Adjud, deoarece este dependent de insulină şi are cardiopatie ischemică.

Alte 30 de persoane asistate au avut rezultate negative.

În judeţul Vrancea s-a înregistrat în ultimele 24 de ore o explozie de cazuri de coronavirus, fiind 64 de cazuri noi. Astfel, dacă până marţi în Vrancea erau 787 de persoane confirmate cu coronavirus, miercuri numărul a ajuns la 851, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISING

Mai mult, a crescut şi numărul deceselor. De marţi şi până miercuri, 4 persoane diagnsoticate cu infecţie cu coronavirus şi-au pierdut viaţa. Numărul deceselor în Vrancea a ajuns la 51.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇