”Foc de artificii”: Polițiștii au deschis 40 de dosare penale

”Foc de artificii”: Polițiștii au deschis 40 de dosare penale

Poliţiştii au întocmit 40 de dosare penale, după constatarea a 44 de infracţiuni în care ar fi implicate 46 de persoane, în urma acţiunii naţionale „Foc de artificii”, care a fost demarată pe 23 noiembrie pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

"De la declanşarea acţiunii, până la data de 3 decembrie, poliţiştii au efectuat acţiuni şi controale la 100 de societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 213 pieţe, târguri sau centre comerciale.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Au fost vizate şi 49 de persoane fizice şi juridice neautorizate care comercializau ambulant articole pirotehnice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis vineri.

O tonă de articole pirotehnice confiscate

Pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.300 de lei, iar ca măsuri complementare au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 1.050 kg de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3 şi P1, în valoare de peste 48.900 de lei.

De asemenea, a fost retrasă o autorizaţie de funcţionare.

"Activităţile, desfăşurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021"

IGPR

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!