Pițurcă scapă de arest, dar fiul lui a fost reținut. DNA cere arestarea directorului Romarm UPDATE

Pițurcă scapă de arest, dar fiul lui a fost reținut. DNA cere arestarea directorului Romarm <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a scăpat de arest marţi, dar DNA l-a reţinut pe fiul său, Alexandru.

De dimineaţă, Victor Pițurcă a fost plasat sub control judiciar în dosarul măştilor neconforme. Piţurcă a fost pus în libertate la expirarea celor 24 de ore de reţinere, iar procurorii DNA nu au cerut arestarea lui.

La ieşire, Piţurcă a spus: ”Nu am nicio treabă cu această afacere”. De asemenea, le-a transmis jurnaliştilor că vor vedea în curând despre ce este vorba.

ADVERTISING

Ulterior, el a revenit în fața anchetatorilor la doar câteva ore după ce a fost eliberat din arest, pentru noi audieri.

Victor Pițurcă le-a spus jurnaliștilor prezenți în fața sediului DNA că nu poate oferi detalii din dosar. De asemenea, el a făcut semne către un cetățean care îi cerea socoteală în legătură cu acuzațiile din dosar.

La aproximativ o oră și jumătate, Pițurcă a ieșit din sediu. El a refuzat iar să vorbească cu jurnaliștii, iar avocatul său a anunțat că analizează măsura controlului judiciar și a respins acuzațiile care i se aduc clientului său. „Exclus... nu a făcut nici un act de comerț”, a declarat avocatul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alexandru Piţurcă este însă reţinut şi a ieşit în cătuşe din sediul DNA pentru a merge în arest.

La audieri, a fost adus azi şi şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, care şi el a fost pus sub control judiciar, după expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore. Însă procurorii vor cere arestarea pentru 30 de zile pentru directorul general al Romarm.

Amintim că procurorii DNA i-au reținut luni pe fostul selecționer Victor Pițurcă și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu.

Obiectul dosarului îl reprezintă contracte pentru livrarea unor utilaje neconforme de producere a măştilor care au prejudiciat Romarm cu peste 8,6 milioane de lei. De asemenea, este vorba despre măşti neconforme pentru MApN.

ADVERTISING

Procurorii acuză că Gabriel Țuțu a încheiat două contracte dezavantajoase pentru Romarm, cu o asociere de firme controlată de Victor Pițurcă. Astfel, au fost achiziționate utilaje neconforme de produs măști faciale, în valoare de peste 8,6 milioane de lei, la începutul pandemiei, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021.

Apoi, Gabriel Țuțu ar fi cerut reprezentanților asocierii de firme să introducă într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) ale unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități reale și efectuarea unor plăți către acesta, sub aparența unui contract de consultanță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇