Fișe medicale false pentru permisul auto, la o clinică din București - 8 suspecți sunt în arest

Fișe medicale false pentru permisul auto, la o clinică din București - 8 suspecți sunt în arest

Cinci persoane au fost arestate preventiv şi 3 la domiciliu, după ce ar fi falsificat semnăturile medicilor de specialitate de pe fişele necesare pentru obţinerea sau reînnoirea permisului auto, la o clinică din Bucureşti.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti de la Investigaţii Criminale au făcut miercuri 12 percheziţii.

Ulterior, au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 8 persoane şi o firmă, mai exact o clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fişei medicale auto.

ADVERTISING

Suspecţii sunt anchetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Faptele s-au petrecut în perioada 16 august 2023 - 18 ianuarie 2024.

Membrii grupului au organizat un amplu proces de falsificare a fişelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat.

Prin această modalitate, înscrisurile oficiale erau eliberate cu calificativul "apt", fără ca beneficiarii să fi fost supuşi unui control medical real.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cinci persoane. Alţi trei suspecţi sunt în arest la domiciliu.

ADVERTISING

Iar clinica a primit interdicţie de a funcţiona pentru o perioadă de 60 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇