Firea, despre Soseaua Fabrica de Glucoza: Se vor corecta ”micile neajunsuri”

Firea, despre Soseaua Fabrica de Glucoza: Se vor corecta ”micile neajunsuri”

Primarul general Gabriela Firea spune, referitor la şoseaua Fabrica de Glucoză, că se vor corecta rapid „micile neajunsuri” cauzate de îngustarea trotuarului în dreptul alveolei pentru copaci şi că noul bulevard are toate facilităţile.

„Bucureşti ‘before and after’. Strada Fabrica de Glucoză. Cum era şi cum este acum, după lărgire şi modernizare. Imaginile vorbesc de la sine. Se vor corecta rapid şi micile neajunsuri cauzate de îngustarea trotuarului în dreptul alveolei pentru copaci. Acum se caută chichiţe, numai pentru a fi umbrită realizarea care se vede cu ochiul liber şi se simte în trafic. Important este că s-a fluidizat traficul în zona de Nord a Capitalei, că avem un bulevard nou, cu toate facilităţile: înlocuirea reţelei de termoficare, piste de biciclete, rampe de acces pentru riverani, iluminat public economic”

Facebook/Gabriela Firea
ADVERTISING

Ea a adăugat că lucrarea fost executată în mai puţin de doi ani, în condiţiile în care nu s-a oprit complet traficul.

Șoseaua Fabrica de Glucoză, deschisă cu trotuare prea înguste

Supralărgirea şoselei Fabrica de Glucoză, pe tronsonul cuprins între şoseaua Petricani şi şoseaua Barbu Văcărescu, a fost deschisă joi circulaţiei

Dar una dintre problemele Șoselei Fabrica de Glucoză este faptul că unele dintre trotuare sunt prea înguste.

De fapt, potrivit unor surse consultate se SpotMedia.ro, ele au fost dimensionate corect. Ulterior, însă, Primăria Capitalei a revenit asupra proiectului și a hotărât că pe trotuare trebuie amplasate și niște alveole în care se vor planta arbori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar în acele zone porțiunea de carosabil pe care se poate circula nu depășește 60 de centimetri. Or, asta îngreunează foarte mult circulația pietonilor. Iar pentru o mamă cu copil în cărucior sau pentru o persoană cu dizabilități, respectivele porțiuni de trotuar vor fi imposibil de tranzitat.

"Un pas important pentru rezolvarea problemei grave din trafic"

Într-o intervenţie live pe Facebook, primarul general al Capitalei preciza că lucrarea reprezintă un "pas important pentru rezolvarea problemei grave din trafic" în zona de nord a Bucureştiului.

ADVERTISING

În ceea ce priveşte tronsonul cuprins între bulevardul Barbu Văcărescu şi calea Floreasca, Gabriela Firea estima că acesta ar putea fi inaugurat peste aproximativ două săptămâni.

Citește si


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇