Finlanda impune izolarea obligatorie de 14 zile pentru cei care vin din ţări cu risc de COVID-19, inclusiv România

Finlanda impune izolarea obligatorie de 14 zile pentru cei care vin din ţări cu risc de COVID-19, inclusiv România

Orice persoană care vine dintr-o „ţară cu risc” şi ajunge în Finlanda va trebui să se supună izolării de 14 zile sau riscă amendă sau o pedeapsă de trei luni de închisoare, au anunţat luni mai mulţi miniştri.

Până acum, această ţară recomanda doar autoizolarea de două săptămâni, fără a impune sancţiuni celor care încălcau dispoziţiile, informează marţi France Presse.

ADVERTISING

Măsura se aplică celor care sosesc din Austria, Bulgaria, Croația, Franța, Luxemburg, Monaco, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Cehia și Regatul Unit.

Nou-veniţii vor fi de asemenea supuşi testelor obligatorii, a adăugat ministrul Sănătăţii Krista Kiuru, adăugând că măsurile vor intra în vigoare "cât mai curând posibil".

Această decizie intervine ca urmare a sosirii pasagerilor pe cale aeriană din ţări din estul Europei sau din Balcani, testaţi pozitiv sau care au refuzat să fie testaţi la sosire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După un număr foarte limitat de cazuri de contaminare la începutul verii, 135 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele şapte zile.

"Numărul de contaminări ne-a surprins", a declarat Kiuru reporterilor. Responsabili din domeniul sănătăţii au atribuit această creştere a contaminărilor sosirii unor persoane infectate din străinătate.

Ministrul Sănătăţii ia în considerare interzicerea zborurilor din ţările cu risc, dacă este necesar.

ADVERTISING

Aproximativ 25 de ţări din lume sunt considerate a fi sigure, potrivit acestei liste, printre care Irlanda, Japonia, Grecia, Cipru sau Uruguay.

Finlanda este, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), una dintre ţările cu o rată foarte scăzută de contaminare în Europa, cu doar trei cazuri la 100.000 de locuitori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇