Fermierii francezi blochează autostrăzile din jurul Parisului (Foto & Video)

Fermierii francezi blochează autostrăzile din jurul Parisului (Foto & Video)

Fermierii au blocat, vineri, una dintre principalele autostrăzi ale Franței, care leagă Parisul de Lille, Benelux și Marea Britanie, cauzând blocaje în trafic.

Mișcarea de protest organizată la nivel național a provocat primele perturbări majore de trafic în jurul capitalei Franței, scrie Reuters.

Sindicatele locale agricole încearcă astfel să pună presiune asupra guvernului, pe care îl acuză că nu a făcut suficient pentru a le satisface doleanțele legate de prețuri și reglementări.

Guvernul se grăbește să atenueze tensiunile, deoarece convoaiele de tractoare sunt așteptate să paralizeze traficul în jurul capitalei în această seară.

Filiala din regiunea Paris a sindicatului FNSEA intenționează să facă 11 blocaje rutiere pe principalele rute către toate părțile Parisului, inclusiv autostrăzile A6, A10 și A13, potrivit unui document văzut de Reuters.

Pe A1, la nord de Paris, sunt blocaje de aproximativ 4 km, potrivit Ministerului Transporturilor. Presa franceză a raportat că sunt blocaje și în departamentul Essonne, la sud de Paris.

ADVERTISING

Guvernul a declarat că va anunța măsuri imediate menite să calmeze supărarea fermierilor vineri după amiază.

Joi, fermierii francezi au blocat autostrăzile și au aruncat lăzi cu produse de import, cerând măsuri urgente în privința prețurilor scăzute la poarta fermei, reglementărilor ecologice și politicilor de liber schimb.

Fermierii au spus că protestele, aflate acum în a doua săptămână, vor continua atâta timp cât cererile lor nu vor fi îndeplinite, reprezentând prima mare provocare pentru noul prim-ministru Gabriel Attal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇