FBI face percheziții la casa de vacanță a lui Joe Biden

FBI face percheziții la casa de vacanță a lui Joe Biden

Poliţia federală americană (FBI) efectua miercuri percheziţii la casa de vacanță a preşedintelui american Joe Biden, din Rehoboth, în statul Delaware, în cadrul unei anchete cu privire la documente clasificate, anunţă Bob Bauer, un avocat personal al şefului statului american

Aceste percheziţii au fost ”planificate” şi se desfăşoară cu ”susţinerea deplină” a lui Joe Biden, a declarat avocatul, potrivit BBC News.

Potrivit postului american de televiziune CBS News, această anchetă are loc în cadrul unei investigaţii mai largi cu privire la tratamentul documentelor clasificate.

ADVERTISING

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a făcut declaraţii cu privire la acestă percheziţie la locuinţa preşedintelui democrat.

FBI nu a avut nevoie de un mandat, deoarece percheziţia se desfăşoară cu acordul şefului statului american.

Percheziţia a fost efectuată ”fără ca publicul să fie anunţat în avans”, în interesul ”securităţii şi integrităţăii operaţionale”. Ea este una dintr-o serie de percheziţii în diverse locuri, după descoperirea unor documente clasificate la Penn Biden Center, un birou, în noiembrie, la Washington. Această descoperire nu a fost anunţată în mod public la momentul respectiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alte documente clasificate au fost descoperite în altă locuinţă a lui Biden, la Wilmington, în Delaware, în urma unor percheziţii, în decembrie şi ianuarie.

Biden a declarat că echipa sa a făcut ”ceea ce ar fi trebuit să facă” şi ”cooperează deplin şi complet” în anchetă.

Avocatul Bob Bauer anunţă această percheziţie la o zi după ce procuroul special Robert Hur a început în mod oficial să supervizeze ancheta cu privire la aceste documente clasificate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇