Fără mască în aer liber la Galaţi. Există şi excepţii

Fără mască în aer liber la Galaţi. Există şi excepţii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a anulat obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în toate spaţiile deschise din municipiul reşedinţă, aşa cum stabilise în urmă cu trei zile.

Restricţia rămâne în vigoare doar în localităţile Cuca şi Iveşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

"La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

ADVERTISING

Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum sunt pieţele, târgurile, zonele de aşteptare, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale.

În localităţile Iveşti (6,72) şi Cuca (4,74) unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise", se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

ADVERTISING

A fost redusă distanța pentru purtarea măștii în apropierea școlilor

De asemenea, CJSU Galaţi a redus de la 100 la 50 de metri distanţa în raza căreia purtarea măştii este obligatorie în proximitatea şcolilor din judeţ, după ce mulţi cetăţeni care locuiesc în imobile de lângă şcoli au semnalat faptul că decizia autorităţilor îi face să poarte mască şi în propriile case.

"La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 metri de intrarea în perimetrul şcolii", se mai spune în hotărârea CJSU Galaţi.

ADVERTISING

Totodată, CJSU Galaţi a decis redeschiderea la interior a activităţii restaurantelor, în limita a 30% din capacitate, după ce, marţi, anunţase închiderea acestora în municipiul Galaţi şi comunele Vânători, Şendreni, Vârlezi şi Gohor, unde rata îmbolnăvirilor a depăşit 1,5 la mia de locuitori dar este sub 3.

În comunele Iveşti şi Cuca - aflate în carantină - restaurantele şi barurile rămân închise. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇