Explozie și incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldovei: 4 muncitori au murit arși de vii (Galerie Foto & Video)

Explozie și incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldovei: 4 muncitori au murit arși de vii (Galerie Foto & Video)

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești din județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Victimele erau angajați ai firmei care executa lucrările la Autostrada Moldovei. Patru au fost găsite carbonizate, fiind declarate decedate. Ei erau muncitori cu vârste între 30 și 47 de ani, din Vrancea, Neamț și Bacău. Cel mai tânăr dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată, potrivit Observator News.

Doi dintre răniți au fost preluați cu elicoptere SMURD și duși în Capitală la spitalele Bagdasar Arseni și Floreasca. Ambii au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului.

ADVERTISING

În cazul pacientului de la Spitalul Bagdasar Arseni, un bărbat de 61 de ani, s-a luat în calcul transferul în străinătate, dar ulterior, o comisie medicală a stabilit să fie tratat pentru moment în țară, deoarece „leziunile încă necesită stabilizare chirurgicală”.

Explozie pe santierul A7 zona Calimanesti-VranceaPatru persoane au fost găsite carbonizate de către salvatori, iar alți cinci oameni sunt răniți, din care doi cu arsuri grave.

Publicată de Bacauanii Vorbesc pe Miercuri, 20 septembrie 2023

ISU Vrancea a transmis, joi dimineaţă, concluziile finale în urma exploziei de la Călimăneşti: „În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţiei scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”.

ADVERTISING

Polițiștii din Vrancea au deschis un dosar penal și prefectul Nicușor Halici și fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă au vorbit despre posibilele nereguli de pe șantierul A7 - Gazoductul ar fi fost la mai puțin de un metru sub pământ, instituțiile statului nu au asigurat supervizarea lucrărilor.

O explozie urmată de un incendiu foarte mare în Vrancea, la Călimănești. Magistrala de gaz a explodat. Traficul este...

Publicată de Vasile Toiu pe Miercuri, 20 septembrie 2023

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a anunțat că Transgaz a informat că alimentarea cu gaz nu va fi întreruptă la Focșani, Adjud și Odobești.

❗❗❗🚨 𝐏𝐥𝐚𝐧 𝐫𝐨𝐬̦𝐮 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐚̆𝐥𝐢𝐦𝐚̆𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐳❗ La nivelul județului Vrancea s-a activat planul roșu de intervenție, începând cu ora 01.30, după ce magistrala de gaz de la Călimănești a luat foc. La fața locului intervin Secția de Pompieri Adjud cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, Stația de Pompieri Panciu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și Detașamentul de Pompieri Focsani 1 autospecială de stingere cu apă și spumă. ❗Suntem în legătură permanentă cu toate autoritățile implicate în gestionarea situației. Totodată, precizăm că 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐠𝐚𝐳 𝐚 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚𝐭 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐠𝐚𝐳 NU va fi 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐫𝐮𝐩𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐅𝐨𝐜𝐬̦𝐚𝐧𝐢, 𝐀𝐝𝐣𝐮𝐝 𝐬̦𝐢 𝐎𝐝𝐨𝐛𝐞𝐬̦𝐭𝐢.Polițiștii rutieri și de ordine publică acționează pe DN 2 - E 85 și pe arterele secundare, între Călimănești și Mărășești, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță. 🚨 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆ 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆ 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐞𝐯𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐦𝐞𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧𝐞!UPDATE: Din nefericire, patru muncitori și-au pierdut viața în urma exploziei conductei de gaz. 𝐒𝐢𝐧𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐨𝐥𝐞𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧𝐝𝐨𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞! 𝐃𝐮𝐦𝐧𝐞𝐳𝐞𝐮 𝐬𝐚̆-𝐢 𝐢𝐞𝐫𝐭𝐞!

Publicată de Catalin Toma pe Miercuri, 20 septembrie 2023

Inspectorul şef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu, a declarat, joi, la Digi 24, că inspectorii fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate şi sănătate în muncă: „Există o comisie mixtă, dat fiind faptul că este un accident colectiv, vor veni inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”.

ADVERTISING

Şefa ITM Vrancea a menţionat că nu are cunoştinţă de alte sesizări privind acest şantier.

Grindeanu transmite condoleanțe, șeful CNAIR spune că meseria e grea

Joi dimineață au început să apară și reacțiile politice.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a scris pe Facebook un scurt mesaj de condoleanțe, asigurând că a fost informat în permanență pe parcursul nopții.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe şantierul autostrăzii A7, în care şi-au pierdut viaţa 4 muncitori, transmit sincere condoleanţe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost şi sunt în permanentă legătură cu constructorul şi autorităţile care au intervenit la locul tragediei”, a scris pe Facebook Grindeanu.

Un mesaj a transmis și directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol.

„Transmit condoleanţe familiilor constructorilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe şantierul lotului 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău. Totodată, doresc însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi în acest accident. Încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri”, a scris și Cristian Pistol pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇