Explozie la un spital din Ploiești UPDATE De vină ar fi Dorel cu flexul

Explozie la un spital din Ploiești <span style="color:#990000;">UPDATE</span> De vină ar fi Dorel cu flexul

O explozie s-a produs, luni, într-un salon al unui spital din Ploieşti, iar o femeie de 83 de ani a suferit arsuri. Este vorba de Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti – Spitalul Movila.

„Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti”, a anunţat ISU Prahova.

Ulterior, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Bogdan Nica, a declarat că pacienta este în stare gravă, dar stabilă. Potrivit acestuia, bătrâna a suferit arsuri de gradele unu şi doi pe 15% din suprafaţa corpului, a fost îngrijită de chirurgii plasticieni şi se află la terapie intensivă.

ADVERTISING

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că primele date arată că explozia a fost cauzată de un muncitor care a folosit un flex, în salon, pentru a tăia o ţeavă de la un calorifer. 

Explozia a fost cauzată de scânteile produse de flex, în zona în care pacienta octogenară respira cu ajutorul staţiei de oxigen.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Urmează ca expertizele care se vor face să stabilească dacă ipoteza se confirmă. 

Primele verificări arată „că incendiul ar fi izbucnit într-un salon în care se afla internată o singură pacientă, de 83 de ani”.

ADVERTISING

„Pompierii sosiți la fața locului au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând vătămarea corporală a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o altă unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, transmitea mai devreme IPJ Prahova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇