Explozie în Marea Neagră după ce o navă a lovit o mină

Explozie în Marea Neagră după ce o navă a lovit o mină

Doi marinari au fost răniţi, la Marea Neagră, în explozia unei mine de care s-a lovit o navă comercială, un vrachier care naviga sub pavilionul Panama către un port ucrainean de pe Dunăre, pentru a încărca cereale, anunţă joi grănicerii ucraineni.

„O navă civilă care naviga sub pavilionul panamez a explodat pe o mină inamică la Marea Neagră. Vrachierul se ducea într-un port pe Dunăre, pentru a încărca cereale”, anunţă într-un comunicat grănicerii ucraineni.

Nava a pierdut controlul, iar un incendiu a izbucnit la bord după impact, potrivit grănicerilor.

ADVERTISING

Remorchere au fost trimise către navă, pentru a o aduce într-un port.

„Doi marinari au fost răniţi. Unul dintre ei a fost îngrijit la faţa locului, iar celălalt a fost transportat la cel mai apropiat spital, în vederea unui examen mai aprofundat. Starea sa de sănătate este satisfăcătoare”, anunţă grănicerii.

Ucraina şi-a putut exporta cerealele pe la Marea Neagră - timp de aproape un an - în baza unui acord cu Rusia, din care Moscova s-a retras în iulie, denunţând sancţiuni impuse de Occident vizând propriile vânzări de produse agricole.

ADVERTISING

Autorităţile ucrainene au continuat să-şi exporte producţia după ce a deschis un culoar maritim, însă la un nivel inferior faţă de cel din timpul Acordului de la Istanbul.

Rusia a atacat în mai multe rânduri, în ultimele luni, infrastructuri portuare în sudul Ucrainei şi pe Dunăre - altă cale comercială  a agriculturii ucrainene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇