De la începutul războiului, au fost distruse 70 de mine în Marea Neagră

De la începutul războiului, au fost distruse 70 de mine în Marea Neagră

De la începutul războiului din Ucraina, au fost distruse în Marea Neagră 70 de mine marine, a precizat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

El a fost prezent joi, la Constanţa, unde a spus că fregata Regele Ferdinand a participat la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine din Marea Neagră.

Ministrul Apărării a fost în Portul Militar Constanţa, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei ”Viceamiral Vasile Urseanu” şi a vizitat o serie de nave militare - fregata Regina Maria, puitorul de mine şi plase Viceamiral Constantin Bălescu (274) şi Nava Şcoală Mircea.

ADVERTISING

Angel Tîlvăr a subliniat importanţa participării fregatei Regele Ferdinand la operaţia EUNAVFOR MED „IRINI" din Marea Mediterană şi la multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicţia României.

”Ştiu că, de la începerea războiului din Ucraina, aţi executat cinci intervenţii, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a spus ministrul Apărării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇