Explozia de la Dedeman Botoșani: Noutăți despre starea victimelor. Sunt audiați angajații și clienții

Explozia de la Dedeman Botoșani: Noutăți despre starea victimelor. Sunt audiați angajații și clienții

Patru dintre cei 15 răniți în urma exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani se află încă în stare gravă. Ceilalți se află în stare generală bună sau au fost externați, a informat, duminică, Ministerul Sănătății. Anchetatorii continuă cercetarea la faţa locului și sunt audiați personalul și clienții.

Doi dintre cei trei pacienţi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt intubaţi – unul cu stare generală staţionară şi unul cu stare generală gravă, instabil. Pacientul internat în ATI are o evoluţie favorabilă.

ADVERTISING

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt intubaţi, iar starea acestora rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

În schimb, cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani (la cerere) au stare generala bună, iar evoluţia este favorabilă.

Potrivit Ministerului Sănătății, au fost externaţi opt pacienţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani.

Amintim că o explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineaţa la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani. În total, 15 persoane au ajuns la spital cu arsuri: opt angajaţi ai magazinului, un colaborator şi şase clienţi.

Conducerea Dedeman a anunțat că în momentul deflagraţiei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului.

ADVERTISING

Compania a precizat că magazinul Dedeman Botoşani respecta toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile şi avizele necesare din partea ISU.

A început audierea personalului şi a clienţilor

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu-Iulian Chihaia, a declarat pentru News.ro, referitor la ancheta deschisă în urma exploziei, că anchetatorii continuă cercetarea la faţa locului, fiind aşteptaţi specialiştii INSEMEX. Audierea personalului şi a clienţilor a început încă de vineri şi va continua şi în zilele următoare.

ADVERTISING

”Audierile au început de ieri, în rândul personalul magazinului şi clienţilor. Aceştia vor fi identificaţi şi cu ajutorul camerelor de luat vederi. Au fost foarte multe persoane audiate, iar audierile vor continua. Oamenii descriu cum au perceput acest moment”, a mai declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Și o comisie a Inspecţiei Muncii face anchetă

O comisie formată din specialişti ai Inspecţiei Muncii anchetează accidentul de muncă colectiv produs, vineri, la magazinul Dedeman din Botoşani, a declarat, şef Serviciului Inspecţia Muncii Bucureşti, Alexandru Iosif Cîmpean.

Potrivit acestuia, membrii comisiei urmează să discute atât cu angajaţii răniţi, cât şi cu ceilalţi angajaţi ai magazinului de bricolaj, pentru a stabili cauzele producerii accidentului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇