Explicația bărbatului care a adus prăjituri cu canabis la o petrecere în Vâlcea: Nu a avut bani să îi cumpere sărbătoritului un parfum

Explicația bărbatului care a adus prăjituri cu canabis la o petrecere în Vâlcea: Nu a avut bani să îi cumpere sărbătoritului un parfum

Prăjiturile cu marijuana aduse la petrecerea de la Râmnicu Vâlcea în urma căreia 15 invitaţi au ajuns la spital au costat 750 de lei. Cel care le-a adus a spus că a ales acest cadou pentru că nu a avut bani pentru a cumpăra sărbătoritului un parfum.

Negresele cu droguri au fost prezentate drept „bunătăţi din Olanda”. Magistraţii Tribunalului Vâlcea, care au dispus arestarea la domiciliu a lui Dumitru Cojocari, bărbatul care a dus prăjiturile, consideră că unele aspecte ale anchetei nu clarifică faptul că vina pentru ceea ce s-a întâmplat aparţine exclusiv acestuia.

ADVERTISING

Din documentele aflate la dosarul de la Tribunalul Vâlcea reiese că bărbatul a recunoscut că a dus prăjituri cu marijuana la petrecerea unui om de afaceri.

El şi-a explicat decizia de a oferi sărbătoritului prăjituri cu droguri susţinând că a vrut să îi cumpere un parfum, dar nu a avut suficienţi bani, astfel că a apelat la cadoul care a băgat în spital 15 invitaţi.

Cu toate acestea, Dumitru Cojocari susţine că a dat 750 de lei pe drogurile pe care le-a folosit ca ingredient pentru negresele oferite drept cadou.

ADVERTISING

„Inculpatul justifică faptul că acesta era cadoul pe care dorea să il facă organizatorului petrecerii, pentru că un parfum, la care se gândise în prealabil, i-ar fi depăşit bugetul. Aceste prăjituri erau de tip brownies, inculpatul susţinând că le-a preparat chiar el acasă cu marijuana cumpărată de la o persoană necunoscută, prin intermediari.

Preţul achiziţiei a fost de 750 de lei, potrivit declaraţiei sale, astfel încât justificarea acestui cadou neobişnuit pe lipsa încadrării în buget a unui parfum al cărui preţ ar fi similar, nu poate fi reţinută”, se arată în documentele Tribunalului Vâlcea.

ADVERTISING

Dumitru Cojocari a ajuns la petrecerea de la hotel la ora 19:11, la o oră şi 11 minute după începerea petrecerii. Hotelul a asigurat mâncarea, iar candy barul a fost adus de sărbătoritul care a împlinit 50 de ani.

Dumitru Cojocari i-a dat sărbătoritului cutia cu negrese care conţineau marijuana, sărbătoritul consumând el însuşi din ele, oferind şi soţiei sale şi plimbându-se cu cutia printre invitaţi.

Sărbătoritul a depus plângere penală după incidentele produse la petrecerea sa. Declaraţia inculpatului reiese că acesta l-a avertizat pe martorul denunţător că cine doreşte să nu consume decât „una sau maxim doua”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇