Europol distribuie o imagine cu pantalonii de la uniforma unui polițist care s-au rupt: Costul este de 7.465 lei (Foto) UPDATE Reacția IGPR

Europol distribuie o imagine cu pantalonii de la uniforma unui polițist care s-au rupt: Costul este de 7.465 lei (Foto) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Reacția IGPR

Sindicatul Europol reclamă, luni, calitatea uniformelor, distribuind o fotografie cu o pereche de pantaloni care s-au rupt pe cusătură, deşi, teoretic, acest lcuru nu ar fi trebuit să se întâmple.

Sindicaliştii afirmă că plătesc peste 7.400 de lei pentru ”calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României”.

”Colegul nostru, Cristian, a coborât din “autospecială” şi a simţit o adiere neobişnuită. Se simţea ca în zilele de concediu, din care tocmai s-a întors, când era toată ziua în şort. Realitatea însă l-a făcut să fie stânjenit şi să se refugieze în “autospeciala” de poliţie.

ADVERTISING

Adierea provenea de la noua "ventilatie" aparută la pantalonii uniformei ce s-au rupt fix… pe cusătură!”, au transmis, luni, reprezentanţii Sindicatului Europol, pe pagina de Facebook, distribuind o fotografie.

Sindicaliştii afirmă că acest incident nu ar fi trebuit să apară.

”Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură “ripstop”, rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7465 lei, au mai transmis sindicaliştii.

Colegul nostru, Cristian, a coborât din “autospecială” și a simțit o adiere neobișnuită. Se simțea ca în zilele de...

Publicată de Sindicatul Europol pe Luni, 12 august 2024

Reacția IGPR

Poliţia Română a precizat că furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice.

ADVERTISING

Astfel, livrările articolelor de echipament au fost realizate în conformitate cu clauzele contractuale şi graficele de livrare la toate cele 46 de unităţi din cadrul Poliţiei Române (inspectorate judeţene, şcoli şi centre de formare), distribuţia produselor către poliţişti realizându-se din depozitele unităţilor.

Totodată, pentru anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare şi a rezultat că parametrii sunt conform specificaţiilor.

”Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziţie, cât şi la momentul recepţionării produselor, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice de produs.

ADVERTISING

În situaţia în care au fost sesizate anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie Bucureşti, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecţionate articolele de echipament, rezultând că produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice de produs”, a arătat Poliţia.

Conform sursei citate, pentru garanţia produselor a fost stabilit, în anul 2023, un mecanism la nivelul structurilor teritoriale, astfel încât, în cazul identificării unor neconformităţi la articolele de echipament, acestea să fie înlocuite, fără costuri suplimentare pentru poliţişti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇