După scandalul Ciocan, Europol acuză că polițiștii sunt controlați dacă poartă ”celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc”

După scandalul Ciocan, Europol acuză că polițiștii sunt controlați dacă poartă ”celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc”

Polițiștii care activează în stradă sunt controlați de specialiști din cadrul IGPR dacă poartă ”celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc”, spun reprezentanţii Sindicatului Europol.

Aceștia critică MAI că de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru polițiști, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervențiilor stradale și un confort termic de bun simț elementar.

”În ultima perioadă, specialiștii din IGPR au demarat o serie de controale, știți voi, acei domni prezentabili care renunță doar pentru scurt timp la confortul generat de aerul condiționat din birouri sau autoturismele de serviciu pentru a verifica dacă polițiștii din stradă poartă celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc fără de care nu ar putea alerga după infractori.

ADVERTISING

Uimitor sau nu, aceasta este una din prioritățile MAI, care de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru polițiști, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervențiilor stradale și un confort termic de bun simț elementar”, scriu reprezentanții sindicatului pe Facebook.

Controalele vin după incidentul cu Ciocan

Europol acuză că aceste controale vin după ce comisarul șef Christian Ciocan a fost sancționat de polițiști, fiind acuzat că a încălcat legea prin 7 fapte. Ulterior, Ciocan a fost demis din funcția de director din MAI.

ADVERTISING

Astfel, reprezentanții sindicatului cer să se renunțe la aceste ”controale penibile”, iar cei din MAI și IGPR să vină și să constate cum stațiile de emisie-recepție din dotarea celor aflați în stradă se topesc efectiv la 37 de grade Celsius.

Totodată, ei acuză și că polițiștii nu primesc apă.

”Iar dacă echiparea polițiștilor a devenit o "prioritate" din momentul în care cms. șef Ciocan Christian a fost sancționat contravențional de niște bieți agenți, poate mai marii MAI și IGPR acordă o atenție sporită stațiilor de emisie-recepție din dotarea celor aflați în stradă, să constate prin propriile simțuri cum acestea se topesc efectiv la 37 de grade Celsius.

ADVERTISING

Și, nu în ultimul rând, poate renunță la acest gen de controale penibile și se întreabă, pentru că "Viața are prioritate!", cum și pentru cât timp vor mai rezista polițiștii la aceste temperaturi pentru că nu au primit apă nici la această oră, dacă plasticul stațiilor de emisie-recepție se topește deja”, spune Europol.

La final, reprezentanții sindicatului îi sfătuiesc pe cei din IGPR ”să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta cu toc pentru picior, iar apoi să ne spună cât de confortabile sunt articolele din actuala uniformă”.

”Iar dacă specialiștii Poliției Române tot se înfățișează în teren pentru a verifica modul de purtare a uniformei, le solicităm ca la rândul lor să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta cu toc pentru picior, iar apoi să ne spună cât de confortabile sunt articolele din actuala uniformă care este depășită atât moral, cât și calitativ, comparativ cu nevoile stradale și totodată să-i sprijine pe colegii noștri la apelurile prin 112, nu de alta, dar dacă tot există un deficit enorm de personal, orice ajutor este bine venit”, punctează Sindicatul Europol.

Citește și: Ministrul de Interne, despre cazul Ciocan: Trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇